iPad Air 2019

Scherm
10.5 inch
Camera
8 megapixel
Prijs

Dit is de iPad Air 2019

Na jaren afwezigheid is de iPad Air terug van weggeweest. De iPad Air 2019 is het kleine broertje van de iPad Pro, maar is behoorlijk krachtig. Op deze pagina lees je er alles over.

Terwijl de geruchten uitkeken naar een opvolger van de iPad 2018, verraste Apple iedereen op maandag 18 maart. Een week voor het eerste Apple-event van 2019 bracht het bedrijf uit Cupertino de iPad Air 2019 en de iPad mini 2019 uit: twee iPads die jaren geen updates hebben gekregen.

iPad Air 2019

iPad Air 2019 release en prijs in Nederland

De nieuwe Air werd begin maart onthuld en was direct in Nederland verkrijgbaar. De eerste exemplaren worden op 3 april geleverd. De iPad heeft een 10,5-inch display en verschijnt in de kleuren Spacegrijs, Zilver en Goud in twee verschillende opslagcapaciteiten: 64GB en 256GB.

iPad Air 2019 adviesprijzen

  • iPad Air 10,5 inch 64GB: 569 euro
  • iPad Air 10,5 inch 256GB: 739 euro

iPad Air 2019: nieuwe functies en prijzen op een rij

Met een vanafprijs van x euro is de iPad Air 2019 een stuk duurder dan de iPad 2018. Dat komt vooral omdat Apple de nieuwe Air tussen de iPad en de iPad Pro in heeft geplaatst. Hieronder bespreken we de belangrijkste vernieuwingen.

iPad Air 2019

Design: een iPad Pro uit 2017

We kunnen het design van de iPad Air het beste vergelijken met dat van de iPad Pro uit 2017. Beide iPads hebben een 10,5-inch lcd-display en zijn uitgerust met een Touch ID-sensor. Geen gezichtsherkenning met Face ID dus en ook geen scherm dat tot aan de randen doorloopt.

Ook het nieuwe hoekige design van de iPad Pro 2018 zien we niet terug bij de nieuwe Air. Deze ziet er vooral uit als de iPads die we al jaren kennen. Al is het scherm met 10,5-inch wel een stuk groter dan de 9,7-inch die we van de iPad Air gewend zijn.

Smart Connector voor Smart Keyboard

De iPad Air 2019 is uitgerust met een Smart Connector op de zijkant. Deze magnetische aansluiting was tot nu toe alleen beschikbaar op de iPad Pro en maakt voor het eerst de overstap naar een goedkopere iPad. Met de Smart Connector kun je accessoires magnetisch aansluiten, die vervolgens automatisch met de tablet gekoppeld worden. Je hebt hiervoor dus geen Bluetoothverbinding nodig.

Hierdoor ondersteunt de nieuwe Air het Smart Keyboard van Apple, een toetsenbord dat enerzijds het scherm beschermt als je de iPad niet gebruikt en je uit kunt klappen als toetsenbord. Daarmee verander je de iPad in een soort laptop waar je gemakkelijk tekst op kunt verwerken. Via de Smart Connector kunnen ook updates vanaf de iPad naar accessoires verstuurd worden.

iPad Air 2019

Ondersteuning voor Apple Pencil (eerste generatie)

Alle nieuwe iPads ondersteunen nu de Apple Pencil, het slimme tekenpennetje van Apple dat vooral voor grafici een uitkomst is. Opvallend hierbij is dat de iPad Air 2019 de eerste generatie van de Pencil ondersteunt, in plaats van de tweede generatie die sinds het einde van 2018 beschikbaar is. De nieuwste Apple Pencil werkt hierdoor enkel op de iPad Pro 2018. Een belangrijk detail om te onthouden als je van plan bent om een Pencil bij deze iPad aan te schaffen.

Draait op A12 Bionic-chip

De Pad Air 2019 draait op de A12-Bionic Chip. Dit is dezelfde door Apple ontworpen processor die ook in de iPhone XS en iPhone XR verwerkt zit. Destijds gooide de A12 al hoge ogen door de snelheid en energiezuinigheid. Met deze processor kan deze iPad jarenlang mee met de nieuwste apps en zal Apple de tablet zoals altijd lange tijd ondersteunen met de nieuwste iOS-versies.

iPad Air 2019 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe iPad Air 2019 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

iPad Air 2019 review round-up: dit zeggen internationale media

iPad Air 2019 review round-up: dit zeggen internationale media

Nieuws Langzaam druppelen de eerste reviews van de iPad Air 2019 binnen. Dit vinden internationale media van Apples nieuwe subtopper in de iPad-familie.
iPad Air 2019 uit elkaar gehaald: dit is het binnenwerk van de nieuwe iPad

iPad Air 2019 uit elkaar gehaald: dit is het binnenwerk van de nieuwe iPad

Nieuws De iPad Air is anno 2019 weer terug van weggeweest en heeft niet zozeer een vernieuwd design, maar vooral grote verbeteringen onder de motorkap. In een teardown van iFixit zien we hoe die verbeteringen er van binnen uit zien.
Round-up: alles wat Apple deze week heeft aangekondigd

Round-up: alles wat Apple deze week heeft aangekondigd

Nieuws Terwijl we uitkijken naar het Apple-event van maandag, zijn deze week al genoeg nieuwe producten onthuld om een apart event te vullen. Dit zijn alle aankondigingen op een rijtje.
Overzicht: dit zijn alle 2019 iPads en zo kies je het model dat bij je past (+ video!)

Overzicht: dit zijn alle 2019 iPads en zo kies je het model dat bij je past (+ video!)

Nieuws De line-up van iPads in 2019 is in één klap een stuk groter, nadat Apple de iPad mini 2019 en iPad Air 2019 presenteerde. Als jij anno 2019 een nieuwe iPad wil, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. We zetten alle nieuwe iPads en de belangrijkste features voor je op een rijtje.
Verrassing: Apple onthult gloednieuwe iPad Air 2019 met 10,5-inch display

Verrassing: Apple onthult gloednieuwe iPad Air 2019 met 10,5-inch display

Nieuws Verrassing! Apple heeft zojuist de iPad Air 2019 aangekondigd. Hier lees je alles over de nieuwste instap-tablet van Apple.

Download onze app

Download onze app