iPad 3

Apple iPad 3
Scherm 9.7 inch
Camera 8.0 megapixel
Prijs

De iPad 3 verscheen in 2012 en was de eerste iPad met een retina-scherm. Het scherm meet 9,7 inch en heeft een hoge resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Dit zorgt voor een hoge pixeldichtheid, waardoor afzonderlijke beeldpuntjes nauwelijks te onderscheiden zijn. Het display produceert fraaie beelden en is zeer geschikt voor het bekijken van video’s en spelen van games. De iPad 3 wordt aangedreven door de Apple A5X-chip met een 1GHz dualcore-processor. Ook is er 1GB aan werkgeheugen en 16GB/32GB/64GB opslagruimte aanwezig.

Aan de achterzijde is een 5 megapixel-camera aanwezig en aan de voorkant een vga-frontcamera. Verwacht van de camera’s geen wonderen, maar voor het maken van snelle kiekjes zijn ze prima geschikt. Verder beschikt de iPad 3 over een grote accu, waardoor de tablet op een volle lading gemakkelijk meerdere dagen vooruit kan. Meer weten? Op deze pagina lees je alles over de iPad 3.

Ales wat je moet weten over de iPad 3

De iPad 3 is een krachtige tablet die in maart 2012 werd onthuld. Een jaar later werd het apparaat opgevolgd door de iPad Air. Deze tablet beschikt over een nieuw design, snellere interne hardware en is veel handzamer dan zijn voorganger. De belangrijkste features van de iPad 3 hebben we hieronder op een rijtje gezet.

 • Fraai 9,7 inch-scherm met 2048 bij 1536 pixels
 • Stevige metalen behuizing met een scherm van glas
 • Apple A5X-chip met 1GHz dualcore-processor
 • 16, 32, 64GB aan opslagruimte voor je favoriete apps
 • 11560 mAh-accu staat garant voor een lange gebruikstijd
 • Verkrijgbaar sinds maart 2012

Meer over de iPad 3

Als gezegd is de iPad 3 de eerste tablet die van een retina-scherm werd voorzien. Hierdoor ogen beelden superscherp en spatten de kleuren van het scherm af. De hoge resolutie zorgt er wel voor dat de interne hardware zichtbaar moeite heeft om het geheel vloeiend te draaien. Hierdoor zijn veel haperingen zichtbaar wanneer je bijvoorbeeld door de interface navigeert of meerdere apps tegelijk gebruikt.

ipad 3

De iPad 3 werd tijdens een Apple-evenement in maart 2012 aangekondigd. Toen werd ook iOS 5.1 uit de doeken gedaan, alsmede de derde generatie van de Apple TV en een Japanse versie van Siri. Tijdens de presentatie werd uitgebreid stilgestaan bij de mogelijkheden van de iPad 3. Wil je de keynote nog eens herbeleven, check dan het filmpje hieronder.

Uit de doos draaide de iPad 3 op iOS 5.1, maar door de jaren heen heeft het apparaat meerdere updates gekregen. Zo kreeg de tablet een update naar iOS 9, al is het aannemelijk dat de software-ondersteuning voor het apparaat stopt. De interne hardware is inmiddels verouderd en heeft steeds meer moeite om iOS soepel te draaien. Wel is het fijn dat vrijwel alle apps en games te gebruiken zijn en bugs tijdig zijn verholpen.

Pluspunten iPad 3

 • Prachtig retina-scherm
 • Voorzien van een fraai design
 • Prima accuduur

Minpunten iPad 3

 • Hardware inmiddels flink verouderd
 • Veel haperingen merkbaar in software

Laatste berichten

‘Nieuwe iMac en iPad Air verschijnen tweede helft 2020’

‘Nieuwe iMac en iPad Air verschijnen tweede helft 2020’

Nieuws Apple gaat de komende iMac en iPad Air volgens een nieuw gerucht in de tweede helft van 2020 uitbrengen. Het bericht zorgt voor enige verwarring wat betreft de aankondiging van Apple's komende apparaten.
Tien jaar iPad: de 8 grootste verbeteringen in tien jaar tijd

Tien jaar iPad: de 8 grootste verbeteringen in tien jaar tijd

Nieuws Tien jaar geleden presenteerde Steve Jobs de eerste iPad. In tien jaar tijd is heel wat veranderd, waardoor de iPad anno 2020 met afstand de populairste tablet van de markt is. Dit zijn de acht grootste verbeteringen die door de jaren heen zijn doorgevoerd.
iPad 5 jaar oud: alle introducties op een rijtje

iPad 5 jaar oud: alle introducties op een rijtje

Nieuws Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat Apple de iPad introduceerde, hoewel we in Nederland en België tot 23 juli 2010 moesten wachten voordat we met de eerste écht goede tablet van het bedrijf aan de slag konden.
Apple publiceert iPad 3-keynote

Apple publiceert iPad 3-keynote

Nieuws De keynote die Tim Cook en zijn kompanen vanavond in het Yerba Buena Center in San Francisco gaven is nu te zien op internet. In de keynote werd een nieuwe…
Vanavond: De iPad 3 Launch

Vanavond: De iPad 3 Launch

Nieuws Vanavond komt het ervan, de nieuwe generatie iPad wordt eindelijk gepresenteerd door Apple. De geruchten over Apple’s nieuwste tablet zijn al maanden bezig. Zoals vaak bij een aankondiging van de…