iPad 2019

Scherm
inch
Camera
megapixel

De iPad 2019 is de opvolger op de iPad 2018, het kleinere goedkopere broertje van de iPad Pro. Op deze pagina lees je onze verwachtingen en alles over de release en prijs.

Dit weten we over de iPad 2019

De iPad 2018 bleek vorig jaar de beste nieuwe iPad te zijn voor de meeste mensen. De 9,7-inch tablet was goed betaalbaar, gaat nog jaren mee met iOS-updates en is extra nuttig met de toevoeging van de Apple-Pencil. Wel was het design ietwat verouderd, zeker nu de moderne iPad Pro 2018 in de schappen ligt.

Volgens de eerste geruchten zal Apple daarom het design van de iPad 2019 aanpassen, zodat hij beter aansluit bij de nieuwere iPhones en iPad Pro.

iPad 2019

De verwachte iPad 2019 releasedatum

Over de iPad 2019 release is nog weinig bekend, maar als we naar voorgaande jaren kijken kunnen we al wel alvast een voorzichtige inschatting maken.

Zo werd de iPad 2018 vorig jaar op 27 maart onthuld tijdens de eerste Apple-keynote van dat jaar. Dat evenement richtte zich volledig op educatie, al verwachten we dit jaar dat Apple weer een ‘gewoon’ Apple-event zal organiseren. In maart heeft het bedrijf namelijk genoeg te onthullen, van deze nieuwe iPad tot een nieuwe iPad mini 2019, nieuwe AirPods en meer.

Wat wordt de iPad 2019 prijs?

Omdat Apple het design wat aanpast en het scherm iets groter maakt, verwachten we dat de iPad 2019 prijs net wat hoger zal komen te liggen in vergelijking met de iPad 2018.

Die tablet kostte bij de lancering 359 euro voor het 32GB-model en 449 euro voor het 128GB-model. Als Apple dezelfde opslagcapaciteiten aanhoudt, verwachten we een iPad 2019 prijs rond de 389 euro en 479 euro. Dat zou het volgende betekenen.

  • iPad 2019 32GB: 389 euro (verwacht)
  • iPad 2019 128GB: 479 euro (verwacht)

iPad 2019 functies en verbeteringen

Hoewel de nieuwe iPad nog niet officieel is onthuld, kunnen we op basis van eerdere geruchten en onze verwachtingen al wel iets zeggen over mogelijke nieuwe functies en verbeteringen.

iPad 2019

1. Een aangepast design met groter scherm

Om de nieuwe iPad te onderscheiden van de kleinere iPad mini 2019, zou Apple het design aanpassen. Hierdoor worden de schermranden kleiner, maar behoudt de tablet de homeknop en Touch ID-sensor. Het scherm wordt iets groter, van 9,7- naar 10-inch.

Over de rest van het design is nog weinig tot niets bekend. We gaan er vanuit dat deze in vergelijking met de iPad 2018 minimale veranderingen zal hebben.

2. Ondersteuning voor Apple Pencil 2

Vorig jaar was Apple Pencil-ondersteuning de grote verbetering van de iPad 2018, later dat jaar bracht het bedrijf de Apple Pencil 2 uit voor de nieuwe iPad Pro.

Het ligt daardoor voor de hand dat de nieuwe iPad 2019 ook deze tweede generatie Pencil gaat ondersteunen. De nieuwe Pencil kun je draadloos opladen via de zijkant van de iPad en heeft een speciaal knopje waarmee je tussen twee verschillende opties kunt schakelen.

3. Eindelijk een Smart Connector?

Hoewel we er nog geen geruchten over hebben gevonden, hopen we dat de nieuwe iPad een Smart Connector krijgt om accessoires op aan te sluiten. Het grootste gemist van de iPad 2018 was deze aansluiting, omdat je hierdoor de tablet een stuk minder goed kunt gebruiken om tekst op te verwerken.

iPad 2019

4. Overstap naar usb-c?

Aansluitend hierop hopen we ook dat Apple net zoals bij de iPad Pro ook bij deze iPad de Lightningpoort inruilt voor een usb-c-aansluiting. Deze maakt het makkelijker om de iPad aan te sluiten op een extern scherm, maakt sneller opladen mogelijk en opent ook een deur naar tal van accessoires om deze iPad nog beter geschikt te maken voor professioneel gebruik en voor studenten.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie

Laatste berichten

‘2019 iPhones krijgen speciale 3D-camera en usb-c-aansluiting’

‘2019 iPhones krijgen speciale 3D-camera en usb-c-aansluiting’

2 min
Nieuws
Apple wil zich onderscheiden met unieke camera's. De iPhone 2019 krijgt daarom een krachtige, driedubbele 3D-camera voor meer diepte en bereik. Apple brengt in 2020 een ar-headset uit met dezelfde sensoren. Ook krijgen de nieuwe iPhones een usb-c-poort.
‘Apple registreert nieuwe iPads, krijgen geen Face ID’ – update

‘Apple registreert nieuwe iPads, krijgen geen Face ID’ – update

2 min
Nieuws
Apple heeft zes onaangekondigde iPads geregistreerd bij een Euraziatische consumentencommissie. De iOS 12.2-bèta verklapt dat ze geen Face ID krijgen. Hierdoor moet je waarschijnlijk 'ouderwets' met Touch ID inloggen.

Download onze app

Download onze app