iPad (2018)

Scherm
9.7 inch
Camera
8 megapixel
Prijs

De iPad 2018 is het nieuwe instapmodel van Apples tablet. Het bedrijf richt zich hiermee vooral op scholieren, al is het ook een uitstekende manier om voor een relatief lage prijs een nieuwe iPad in huis te halen. Op deze pagina lees je er alles over.

Dit is de iPad 2018

Apple onthulde de iPad 2018 tijdens een event in Chicago op 27 maart 2018, dat volledig in het teken stond van educatie. De tablet heeft een 9,7 inch-scherm, A10 Fusion-processor en Touch ID-vingerafdrukscanner. Het apparaat lijkt op de iPad (2017), maar biedt voornamelijk door de Apple Pencil-ondersteuning een aantal nieuwe features.

iPad 2018

Belangrijk aan de iPad 2018 is dat de tablet standaard beschikt over iWork-apps als Pages, Numbers en Keynote. Dit zijn productiviteit-apps om bijvoorbeeld documenten, spreadsheets en presentaties te maken, bekijken en bewerken. Daarnaast zijn alle iPads uitgerust met alle iWork-apps van Apple en krijgen met scholen gekoppelde Apple ID’s voortaan gratis een iCloud-abonnement van 200GB. Dat is aanzienlijk meer dan de 5GB aan opslag die de doorsnee gebruikers normaliter heeft.

iPad (2018) review: onze conclusie

De iPad 2018 is in alle opzichten een prima iPad: het doet precies wat je van een Apple-tablet verwacht, en voor een adviesprijs van 359 euro haal je de beste tablet in die prijsklasse in huis. Apple lijkt Googles voorsprong op scholen echter te onderschatten. Apple Pencil-ondersteuning zal niet genoeg zijn om Chromebooks massaal te vervangen met iPads. Dat neemt gelukkig niet weg dat deze iPad voor iedereen buiten het klaslokaal een uitstekende aankoop is.

Lees verder in onze volledige iPad 2018 review

iPad 2018 officieel

Vlotte hardware en Apple Pencil

De 2018-iPad wordt aangedreven door de A10 Fusion-chip, die we kennen van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Daarnaast is er een 8 megapixel-camera aan de achterkant en HD FaceTime-camera aanwezig. Daarmee kun je redelijke foto’s maken en videobellen met vrienden, klasgenoten of familie.

Verwacht op de iPad 2018 geen Face ID-gezichtsherkenning zoals op de iPhone X. De tablet is namelijk ‘gewoon’ voorzien van een Touch ID-vingerafdrukscanner aan de voorkant. Heel erg is dat niet: Touch ID is nog steeds een snelle en veilige manier om je Apple-apparaat te ontgrendelen. Wel vervelend: het is de eerste generatie Touch ID-scanner die ook op de iPhone 5S zat. Dat is jammer, want dit is een relatief langzame vingerafdrukscanner, vooral omdat een tweede generatie al langere tijd door Apple wordt gebruikt.

iPad 2018 review

Gericht op het onderwijs

Dat Apple deze iPad uitbrengt, is geen toeval: het Apple-event stond in het teken van onderwijs, en dat is precies waar de tablet zich op richt. De iPad zal een belangrijke rol spelen om ClassKit toegankelijk te maken voor scholen. Apple liep jarenlang voorop op het gebied van educatie, maar werd onlangs ingehaald door Google en Microsoft. De Chromebooks zijn bijvoorbeeld ontzettend populair, en met de nieuwe iPad hoopt Apple het klaslokaal weer een beetje voor zich te winnen.

Interessant is dat Apple een optie heeft toegevoegd om meerdere gebruikers aan één iPad te koppelen. Hierdoor is de tablet makkelijk door meerdere studenten te gebruiken

Release en prijs

De iPad (2018) heeft een adviesprijs van 329 dollar, maar kost voor scholen slechts 299 dollar. Daarmee is het apparaat fors goedkoper dan eerder verschenen iPads. In de Benelux kost de 2018-iPad 359 euro voor het 32GB-model. Het 128GB-model heeft een prijs van 449 euro. Hierbij heb de keuze uit drie kleuren: spacegrijs, zilver en grijs.

iPad (2018) prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe iPad (2018) aanbiedingen van dit moment.

iPad (2018) video

Bekijk alle iPad (2018) video's

Laatste berichten

Een iPad voor school of toch een MacBook: wat moet je kiezen?

Een iPad voor school of toch een MacBook: wat moet je kiezen?

3 min
Nieuws
Apple schuift de iPad naar voren als uitverkoren device voor je school- of studiebezigheden. Is een iPad echt een goed laptop-alternatief voor op school? Wij zetten op een rijtje wanneer een iPad op school wel of juist niet de beste keuze is.
Met deze iPad-accessoires ga je voorbereid het schooljaar in

Met deze iPad-accessoires ga je voorbereid het schooljaar in

2 min
Nieuws
Op steeds meer scholen mag je in de klas werken met een iPad. Met al die uren in het klaslokaal gebruik je de tablet al snel vrij intensief. Dan is het handig om bij de start van het schooljaar alvast een goede uitrusting te hebben. Maar wat zijn de beste iPad-accessoires? We zetten er aantal voor je op een rijtje.
‘Adobe werkt aan volledige iPad-versie van Photoshop’

‘Adobe werkt aan volledige iPad-versie van Photoshop’

1 min
Nieuws
Door het ontbreken van Photoshop lieten veel vormgevers de iPad links liggen voor een MacBook. Nu Adobe werkt aan een volledige Photoshop-app voor de tablet van Apple, kan dit zomaar gaan veranderen. Adobe wil Photoshop voor iPad 'zo snel mogelijk uitbrengen'.
iPad 2018 vs Microsoft Surface Go: prijsvriendelijke tablets vergeleken

iPad 2018 vs Microsoft Surface Go: prijsvriendelijke tablets vergeleken

5 min
Nieuws
Microsoft onthult vandaag officieel haar nieuwe Surface Go. Een relatief goedkope tablet, en een grote concurrent voor de iPad 2018. Hoe verhouden de tablets zich tot elkaar? Wij zetten alle overeenkomsten en verschillen op een rijtje.

Download onze app

Download onze app