iPad (2018)

Apple iPad (2018)
8,0
Scherm 9.7 inch
Camera 8 megapixel
Prijs

De iPad 2018 is het nieuwe instapmodel van Apples tablet. Het bedrijf richt zich hiermee vooral op scholieren, al is het ook een uitstekende manier om voor een relatief lage prijs een nieuwe iPad in huis te halen. Op deze pagina lees je er alles over.

→ Tip: Check de actuele iPad 2018 aanbiedingen en prijzen in onze vergelijker

Dit is de iPad 2018

Apple onthulde de iPad 2018 tijdens een event in Chicago op 27 maart 2018, dat volledig in het teken stond van educatie. De tablet heeft een 9,7 inch-scherm, A10 Fusion-processor en Touch ID-vingerafdrukscanner. Het apparaat lijkt op de iPad (2017), maar biedt voornamelijk door de Apple Pencil-ondersteuning een aantal nieuwe features.

iPad 2018

Belangrijk aan de iPad 2018 is dat de tablet standaard beschikt over iWork-apps als Pages, Numbers en Keynote. Dit zijn productiviteit-apps om bijvoorbeeld documenten, spreadsheets en presentaties te maken, bekijken en bewerken. Daarnaast zijn alle iPads uitgerust met alle iWork-apps van Apple en krijgen met scholen gekoppelde Apple ID’s voortaan gratis een iCloud-abonnement van 200GB. Dat is aanzienlijk meer dan de 5GB aan opslag die de doorsnee gebruikers normaliter heeft.

iPad (2018) review: onze conclusie

De iPad 2018 is in alle opzichten een prima iPad: het doet precies wat je van een Apple-tablet verwacht, en voor een adviesprijs van 359 euro haal je de beste tablet in die prijsklasse in huis. Apple lijkt Googles voorsprong op scholen echter te onderschatten. Apple Pencil-ondersteuning zal niet genoeg zijn om Chromebooks massaal te vervangen met iPads. Dat neemt gelukkig niet weg dat deze iPad voor iedereen buiten het klaslokaal een uitstekende aankoop is.

Lees verder in onze volledige iPad 2018 review

iPad 2018 officieel

Vlotte hardware en Apple Pencil

De 2018-iPad wordt aangedreven door de A10 Fusion-chip, die we kennen van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Daarnaast is er een 8 megapixel-camera aan de achterkant en HD FaceTime-camera aanwezig. Daarmee kun je redelijke foto’s maken en videobellen met vrienden, klasgenoten of familie.

Verwacht op de iPad 2018 geen Face ID-gezichtsherkenning zoals op de iPhone X. De tablet is namelijk ‘gewoon’ voorzien van een Touch ID-vingerafdrukscanner aan de voorkant. Heel erg is dat niet: Touch ID is nog steeds een snelle en veilige manier om je Apple-apparaat te ontgrendelen. Wel vervelend: het is de eerste generatie Touch ID-scanner die ook op de iPhone 5S zat. Dat is jammer, want dit is een relatief langzame vingerafdrukscanner, vooral omdat een tweede generatie al langere tijd door Apple wordt gebruikt.

iPad 2018 review

Gericht op het onderwijs

Dat Apple deze iPad uitbrengt, is geen toeval: het Apple-event stond in het teken van onderwijs, en dat is precies waar de tablet zich op richt. De iPad zal een belangrijke rol spelen om ClassKit toegankelijk te maken voor scholen. Apple liep jarenlang voorop op het gebied van educatie, maar werd onlangs ingehaald door Google en Microsoft. De Chromebooks zijn bijvoorbeeld ontzettend populair, en met de nieuwe iPad hoopt Apple het klaslokaal weer een beetje voor zich te winnen.

Interessant is dat Apple een optie heeft toegevoegd om meerdere gebruikers aan één iPad te koppelen. Hierdoor is de tablet makkelijk door meerdere studenten te gebruiken

iPad 2018 prijs

De iPad (2018) heeft bij de Apple Store een adviesprijs van 359 euro voor het 32GB-model. Het 128GB-model heeft een prijs van 449 euro. Hierbij heb de keuze uit drie kleuren: spacegrijs, zilver en grijs.

Inmiddels zijn er interessante iPad 2018 aanbiedingen en prijzen te vinden die onder deze adviesprijs liggen in onze prijsvergelijker:

Pluspunten iPad (2018)

  • Apple Pencil-ondersteuning
  • Betaalbaar
  • Snel genoeg voor basistaken

Minpunten iPad (2018)

  • Design begint verouderd te raken
  • Geen Smart Connector

Laatste berichten

Tien jaar iPad: de 8 grootste verbeteringen in tien jaar tijd

Tien jaar iPad: de 8 grootste verbeteringen in tien jaar tijd

Nieuws Tien jaar geleden presenteerde Steve Jobs de eerste iPad. In tien jaar tijd is heel wat veranderd, waardoor de iPad anno 2020 met afstand de populairste tablet van de markt is. Dit zijn de acht grootste verbeteringen die door de jaren heen zijn doorgevoerd.
Een Apple Pencil opladen: zo doe je dat

Een Apple Pencil opladen: zo doe je dat

Tips Een Apple Pencil hoef je zelden op te laden. Bovendien zit de pen binnen mum van tijd weer vol, als het toch zo ver is. In dit artikel leggen we uit hoe je een Apple Pencil oplaadt.
iPad 2019 vs iPad 2018: dit zijn de belangrijkste verschillen

iPad 2019 vs iPad 2018: dit zijn de belangrijkste verschillen

Nieuws Met de iPad (2019) brengt Apple binnenkort een nieuw instapmodel uit, die op papier niet enorm is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen, en in deze vergelijking bespreken we ze met je.
Gids: dit is de beste iPad voor jouw school of studie

Gids: dit is de beste iPad voor jouw school of studie

Nieuws Met iedere update wordt de iPad steeds beter geschikt voor studenten om een traditionele laptop te vervangen. Maar dan moet je wel het model kiezen dat het beste bij jouw studie en behoeftes past. In deze gids helpen we je met kiezen.
Gerucht: Nieuwe iPad Pro krijgt net als iPhone 11 driedubbele camera

Gerucht: Nieuwe iPad Pro krijgt net als iPhone 11 driedubbele camera

Nieuws Apple zou in oktober twee nieuwe tablets uitbrengen. Naast een opvolger van de iPad 2018 krijgen we ook een nieuwe iPad Pro te zien. Deze tablet heeft maar liefst drie camera's aan de achterkant.