iOS 14 - september 2020

iOS 14

iOS 14 wordt de grote software-update voor de iPhone van 2020. Op deze pagina lees je alles over de releasedatum, geruchten over nieuwe functies en ondersteunende apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Alles over iOS 14

Op het moment van schrijven is er nog niet heel veel bekend over iOS 14. Dat komt omdat Apple de update pas in juni onthult tijdens WWDC, de jaarlijkse ontwikkelaarsbeurs van Apple. Tot die tijd zullen we het moeten doen met gelekte informatie en andere geruchten. Deze pagina werken we regelmatig bij zodra er nieuwe info beschikbaar is.

iOS 14 FAQ

In het onderstaande lijstje geven we antwoord op de meestgestelde vragen over iOS 14. Zo ben je in een minuutje op de hoogte van de belangrijkste zaken rondom deze update.

  • Wanneer verschijnt iOS 14? – iOS 14 verschijnt naar verwachting in september 2020 voor alle ondersteunende iPhones.
  • Wanneer verschijnt de iOS 14 bèta? – De eerste ontwikkelaarsbèta volgt vlak na de onthulling in juni, vervolgens verschijnt een maand later meestal de eerste publieke testversie.
  • Wanneer onthult Apple iOS 14? – Apple onthult iOS 14 al jaren tijdens WWDC, de jaarlijkse ontwikkelaarsbeurs die ook in 2020 weer in juni plaats zal vinden.
  • Welke apparaten ondersteunen iOS 14? – Dat is momenteel nog niet bekend, wel kun je alvast kijken naar de apparaten die iOS 13 ondersteunden.
  • Kan ik iOS 14 gratis downloaden? Ja. Apple brengt al zijn updates gratis uit voor ondersteunende apparaten. Daar hoef je niks voor te betalen.

iOS 14

iOS 14 geruchten en functies

Omdat Apple iOS 14 nog niet officieel onthuld heeft, kunnen we ons voorlopig alleen op geruchten baseren. Dankzij anonieme bronnen en gelekte informatie krijgen we zo alsnog een aardig beeld van wat we van iOS 14 kunnen verwachten.

Focus op stabiliteit

Een van de eerste geruchten die eind 2019 opdook ging over de stabiliteit van iOS 14. Na de rommelige en onstabiele lancering van iOS 13 zou Apple zich in 2020 vooral op een stabiele update willen focussen.

Net als bij iOS 12 zou het daardoor kunnen dat grotere baanbrekende functies een jaar worden doorgeschoven. Op die manier heeft het bedrijf de tijd om fouten en oneffenheden glad te strijken, wat je iPhone weer een stuk stabieler, sneller en fijner in het gebruik maakt.

Een nieuwe testmethode

Deze focus om de stabiliteit te verbeteren zien we ook terug in de manier waarop Apple iOS 14 zou willen testen. De update zou een nieuwe bètamethode introduceren, waarmee Apple specifieke functies kan aan- en uitzetten zonder een hele nieuwe bèta-update uit te sturen. Dat maakt het voor testers makkelijker om functies te testen en voor Apple om alvast dingen te proberen die snel uitgezet kunnen worden als het niet naar behoren werkt.

iPadOS releasedatum

Een interactiever homescreen?

Met iPadOS introduceerde Apple in 2019 voor het eerst een aanpassing voor het homescreen. Daardoor kon je widgets op het scherm vastzetten en de app-iconen kleiner maken zodat er meer op het scherm passen. De grote vraag is nu of Apple deze stap ook voor de iPhone wil zetten, met een interactiever startscherm waarbij je bijvoorbeeld je favoriete apps een vast plekje kunt geven.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie