Het grote iOS versie overzicht

Toen iPhone OS in 2007 verscheen met de eerste iPhone, zette het de mobiele wereld op zijn kop. Inmiddels staat iPhone OS beter bekend als iOS, en heeft de software een flinke transformatie doorgemaakt. In dit iOS versie overzicht neem je een duik in de uitgebreide geschiedenis van het mobiele besturingssysteem van de iPhone, en zie je stap voor stap hoe iOS uitgroeide tot de software die nu op je iDevice draait.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12 - 12 september 2018

iOS 12

Let op: deze iOS-versie is niet de meest recente. Bekijk voor de nieuwste iOS-versie van het moment onze iOS 14-pagina. Ook om te zien of jouw iPhone deze versie ondersteunt. iOS 12 is de meest recente software-update voor de iPhone en iPad die op maandag 17 september 2018 is verschenen. Deze pagina bevat alles wat je moet weten over iOS 12, van nieuwe functies, ondersteunende apparaten tot alles over iOS 12 downloaden en meer.

→ Lees meer over iOS 12

iOS 10 - 13 september 2016

iOS 10

Let op: deze iOS-versie is niet de meest recente. Bekijk voor de nieuwste iOS-versie van het moment onze iOS 14-pagina. Ook om te zien of jouw iPhone deze versie ondersteunt. iOS 10 is de naam van de tiende grote update voor Apples mobiele besturingssysteem. De software werkt met de iPhone, iPad, iPad Pro, iPad mini en iPod touch. Het besturingssysteem werd tijdens WWDC 2016 aangekondigd en verscheen op 13 september 2016. Voorafgaand aan de publieke release zijn er de nodige iOS 10-bèta's verschenen. Op 24 oktober verscheen iOS 10.1, gevolgd door iOS 10.2 en iOS 10.3.

→ Lees meer over iOS 10

iOS 9 - 16 september 2015

iOS 9

Let op: deze iOS-versie is niet de meest recente. Bekijk voor de nieuwste iOS-versie van het moment onze iOS 14-pagina. Ook om te zien of jouw iPhone deze versie ondersteunt. iOS 9 was de grote update van Apples mobiele besturingssysteem voor de iPhone, iPad, iPad mini en iPod touch van 2015. Het besturingssysteem werd op 8 juni 2015 tijdens WWDC aangekondigd en is op 16 september uitgebracht voor de iPhone 4S en nieuwer, iPad 2 en nieuwer en iPod touch (5e generatie). iOS 9 borduurt voort op iOS 8 en verbetert dit besturingssysteem aanzienlijk. Zo is het besturingssysteem veiliger en stabieler en zijn er honderden bugs verholpen. Ook kreeg Siri een grote update, kunnen we aan de slag met de Proactive-zoekfunctie, zijn enkele Apple-apps vernieuwd en wordt multitasken op de iPad mogelijk.

→ Lees meer over iOS 9

iOS 8 - 17 september 2014

iOS 8

Let op: deze iOS-versie is niet de meest recente. Bekijk voor de nieuwste iOS-versie van het moment onze iOS 14-pagina. Ook om te zien of jouw iPhone deze versie ondersteunt. De iPhone, iPad, iPad, iPad Mini en iPod Touch stonden in 2014 in het teken van iOS 8. iOS 8 kwam op 17 september 2014 beschikbaar en volgde iOS 7 op. In plaats van indrukwekkende nieuwe functies bouwde iOS 8 vooral voort op de basis die iOS 7 legde. iOS 7 was een van de grootste en meest ingrijpende veranderingen voor het besturingssysteem in lange tijd. iOS 8 wijkt op visueel vlak weinig af, maar introduceerde wel diverse belangrijke nieuwe features als interactieve notificaties, een verbeterde integratie met OS X en nieuwe functies voor iMessage.

→ Lees meer over iOS 8

iOS 7 - 18 september 2013

iOS 7

Let op: deze iOS-versie is niet de meest recente. Bekijk voor de nieuwste iOS-versie van het moment onze iOS 14-pagina. Ook om te zien of jouw iPhone deze versie ondersteunt. iOS 7 was een revolutionaire update, omdat versie zeven het uiterlijk van het besturingssysteem volledig aanpaste. Voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone kreeg de software een nieuw gezicht, dat strakker was en waar meer plaats was voor nieuwe functies. iOS 7 verscheen op 18 september 2013. Hier lees je er alles over. In het onderstaande overzicht zie je in een oogopslag welke functies Apple introduceerde toen iOS 7 op de markt kwam. Deze punten staan verder op deze pagina verder uitgewerkt.

→ Lees meer over iOS 7

iOS 6 - 19 september 2012

iOS 6

Let op: deze iOS-versie is niet de meest recente. Bekijk voor de nieuwste iOS-versie van het moment onze iOS 14-pagina. Ook om te zien of jouw iPhone deze versie ondersteunt. Toen iOS 6 verscheen, werden er meer dan 200 grote en kleine verbeteringen doorgevoerd aan het besturingssysteem van de iPhone, iPad en iPod touch. Bovendien zou iOS 6 de laatste versie zijn die het originele design van iOS zou hanteren. iOS 6 verscheen op 19 september 2012. De belangrijkste vernieuwingen van iOS 6 hebben we in het onderstaande lijstje op een rij gezet, waar we verderop op de pagina een korte toelichting bij geven. Na het lezen van deze pagina weet je dus precies welke functies iOS 6 destijds introduceerde.

→ Lees meer over iOS 6

iOS 5 - 12 oktober 2011

iOS 5

Let op: deze iOS-versie is niet de meest recente. Bekijk voor de nieuwste iOS-versie van het moment onze iOS 14-pagina. Ook om te zien of jouw iPhone deze versie ondersteunt. iOS 5 was een relatief kleine update voor het mobiele besturingssysteem van Apple, maar wel een belangrijke. De bestaande funderingen werden opgepoetst en versterkt, zodat deze versie als erg stabiel werd ervaren (op een aantal bugs in het begin na). Ook konden we met iOS 5 voor het eerst aan de slag met iCloud. iOS 5 verscheen op 12 oktober 2011. Hoewel iOS 5 dus weinig revolutionaire functies doorvoerde, zou het de update tekort doen om hem daarmee af te schrijven. Zo is de komst van iCloud ook vandaag de dag nog belangrijk en zette Apple de eerste stap naar een vernieuwd vergrendelscherm door snelle toegang tot je camera te geven. Hieronder staan de belangrijkste vernieuwingen in een lijstje, die we daaronder kort toe hebben gelicht.

→ Lees meer over iOS 5

iOS 4 - 21 juni 2010

iOS 4

Let op: deze iOS-versie is niet de meest recente. Bekijk voor de nieuwste iOS-versie van het moment onze iOS 14-pagina. Ook om te zien of jouw iPhone deze versie ondersteunt. iOS 4 mag dan de vierde versie van Apples mobiele besturingssysteem zijn, het is de eerste die de naam iOS gebruikte. Hier zetten we alle vernieuwingen die deze update met zich meebracht in kaart. iOS 4 verscheen op 21 juni 2010 en zou de eerste update zijn die oudere toestellen niet zou ondersteunen. Tegenwoordig is het heel normaal dat een iOS-update op een aantal oudere apparaten niet meer werkt.

→ Lees meer over iOS 4

iPhone OS 1, 2, 3 - 29 juni 2007

iPhone OS 1, 2, 3

Let op: deze iOS-versie is niet de meest recente. Bekijk voor de nieuwste iOS-versie van het moment onze iOS 14-pagina. Ook om te zien of jouw iPhone deze versie ondersteunt. Het besturingssysteem van de iPhone, iPad en iPod touch neomen we al jaren iOS, maar zo is het oorspronkelijk niet begonnen. Helemaal in het begin kreeg Apples mobiele besturingssysteem de naam iPhone OS. Hier lees je er alles over.

→ Lees meer over iPhone OS 1, 2, 3

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen