Apple kondigde tijdens het iPhone 12-event een compactere versie van de HomePod aan: de HomePod Mini. Deze kleine slimme speaker is het kleine broertje van de Apple HomePod, die officieel nooit in Nederland verkrijgbaar is geweest. Het slimme apparaat past goed in de HomeKit familie en is door de Siri-ondersteuning makkelijk met je stem te bedienen. De kleine HomePod heeft krachtig geluid, een S5-chip en is geïntegreerd met Apple Music. Op deze pagina lees je alles over de nieuwe compacte HomePod mini.

De Apple HomePod mini: compact, maar net zo krachtig

Apple kondigde de HomePod mini officieel aan tijden het iPhone 12-event van 13 oktober 2020. Deze nieuwe ‘digitale butler’ zorgt ervoor dat Apple zich nu serieus in de strijd van smarthome-fabrikanten gaat mengen. Dit moet je weten over de slimme speaker:

  • Kleiner en lichter dan de reguliere HomePod
  • Werkt samen met Siri voor het bedienen van je muziek en HomeKit-apparaten
  • Microfoons aan boord herkennen stemmen, ook bij veel lawaai
  • Integratie met iPhone zorgt ervoor dat je gepersonaliseerde verzoeken kunt doen
  • De HomePod mini kost 99 dollar maar is niet verkrijgbaar in Nederland

Beter geluid en S5-chip

De smart speaker heeft een touchpad aan de bovenkant waarmee je de speaker kunt bedienen. De speaker heeft een S5-chip en ook de manier waarop de speaker geluid afspeelt is een stuk slimmer geworden vergeleken met de ‘gewone’ HomePod. 

De speaker heeft namelijk zogenaamde ‘Computational Audio’, een techniek waarmee de HomePod mini het geluid kan aanpassen op de ruimte. Dat gebeurt razendsnel: de speaker berekent de grootte van de ruimte zo’n 180 keer per seconde. De HomePod mini werkt samen met meerdere HomePods kan ook je locatie in huis bepalen.

Stembediening met Siri

De slimme speaker werkt samen met Siri, waardoor je muziek met je stem aan kunt zetten. De stembediening is echter niet alleen voor muziek, want de HomePod mini kan bijvoorbeeld ook je vragen beantwoorden, of iOS-apps gebruiken.

Zo vraag je HomePod mini om een update, waarna de speaker je vertelt wat het weer is en wat je afspraken van de dag zijn. Ook kun je de Find My-app gebruiken om je iPhone en andere Apple-apparaten te vinden, en kun je sfeergeluiden aanzetten, zoals het geluid van een open haard.

Slimme stemherkenning en Intercom

De stemherkenning werkt door de goede integratie met iPhone. Doordat de speaker verschillende stemmen herkent, wordt de update ook gepersonaliseerd. De slimme stemherkenning is ook handig voor CarPlay: je kunt bijvoorbeeld je route vast instellen voordat je naar de auto loopt.

Bovendien kun je HomeKit-apparaten bedienen met de speaker en is er een nieuwe functie: Intercom. Met Intercom kun je een spraakbericht sturen naar andere kamers waar een HomePod mini staat. Laat bijvoorbeeld aan je familieleden weten dat het tijd is om te gaan eten via de speaker, zodat je niet meer door je huis naar elkaar hoeft te roepen.

Ook aan privacy is gedacht: de verzoeken die je maakt via Siri-bediening worden niet gekoppeld aan je Apple ID. Bovendien wordt er geen persoonlijke informatie gedeeld met derde partijen. De informatie die je deelt, zoals de inhoud van berichten die je stuurt, worden niet zichtbaar voor Apple.

Prijs en release

De HomePod gaat 99 dollar kosten en is vanaf 6 november te pre-orderen. Vervolgens zul je de speaker vanaf 16 november in huis kunnen hebben. De HomePod mini is helaas niet in Nederland verkrijgbaar.

Veelgestelde vragen over de HomePod mini

Concluderend zijn dit de antwoorden op de meest gestelde vragen over de compacte slimme speaker.

Wat is de HomePod mini?

De HomePod mini is de nieuwe slimme speaker van Apple. De handzame luidspreker werkt als een soort ‘digitale butler’ die goed is geïntegreerd met de iPhone.

Hoe werkt de HomePod mini?

De smart speaker heeft een touchpad aan de bovenkant waarmee je de het kunt bedienen. Ook kun je verzoeken doen aan de slimme speaker met stembediening door de integratie met Siri. Ook is er een nieuwe functie: Intercom. Hiermee kun je een spraakbericht sturen naar andere kamers waar een HomePod mini staat. Door middel van de zogenaamde ‘Computational Audio’, kan de HomePod mini het geluid aanpassen op de ruimte.

Hoe zit het met privacy?

Apple heeft ook aan de privacy gedacht: de verzoeken die je maakt via Siri-bediening worden niet gekoppeld aan je Apple ID. Bovendien wordt er geen persoonlijke informatie gedeeld met derde partijen. De informatie die je deelt, zoals de inhoud van berichten die je stuurt, worden niet zichtbaar voor Apple.

Wat kost de HomePod mini?

Om te kunnen concurreren met de andere smarthome-fabrikanten houdt Apple de prijs van de HomePod Mini laag. Voor 99 euro kun je de kleine speaker op de kop tikken.

Komt de HomePod mini ook naar Nederland?

De kleinere HomePod komt niet naar Nederland, dat heeft Apple bevestigd.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's