MediaMarkt btw-actie: 4 dingen die je moet weten over de btw-vrije dagen

23 januari 2018, 12:28
3 min leestijd
MediaMarkt btw-actie: 4 dingen die je moet weten over de btw-vrije dagen

Aanstaande donderdag is het weer zo ver: de jaarlijkse MediaMarkt btw-vrije dagen gaan weer van start. Allerlei tablets, televisies en witgoed worden zo tot wel honderden euro’s goedkoper. We zetten hier vier zaken op een rij die je moet weten over de actie.

Lees verder na de advertentie.

MediaMarkt btw-actie 2018

Of je nu op zoek bent naar een 4K-televisie, een koffiezetapparaat of gewoon een nieuwe staafmixer, deze maand kun je waarschijnlijk het beste bij MediaMarkt zijn. De elektronicawinkel start donderdag weer met de jaarlijkse ‘BTW Weg Ermee’-actie. Het btw-tarief van 21 procent dat je normaal voor elk product betaalt wordt dan door het bedrijf voor zijn rekening genomen. Hierdoor worden bijna alle producten opeens flink goedkoper. Hieronder behandelen we een aantal vragen die je misschien hebt naar aanleiding van de actie, zodat je helemaal voorbereid bent.

1. Hoe lang loopt de MediaMarkt btw-actie 2018?

De MediaMarkt-actie start op donderdag 25 januari en loopt af op zondag 28 januari 2018. In de webshop van Media Markt staan de aanbiedingsprijzen vanaf middernacht en kun je vanaf dat moment alles met korting bestellen. Vanaf 8 uur ‘s morgens kun je ook in de fysieke winkels terecht. Wees er wel snel bij, want de meest populaire producten zijn vaak al gauw uitverkocht. Als je online bestelt weet je zeker dat je aankoop voor je klaar staat.

2. Hoe wordt de korting berekend?

Het lijkt er misschien op dat je 21 procent korting krijgt op alle producten omdat dat het belastingtarief in Nederland is. Dit klopt alleen niet met de daadwerkelijke korting die je krijgt. Bijvoorbeeld: op een koptelefoon die normaal 121 euro kost zit 21 procent btw, wat neerkomt op 21 euro. Als je dit bedrag er van af haalt kom je uit op een nettokorting van 17,36 procent.

3. Zijn Apple-producten ook fors goedkoper tijdens de btw-actie?

Niet alle producten uit het assortiment van de retailer zijn opeens flink goedkoper geworden. Ieder jaar vallen een aantal productcategorieën buiten de actie. Zo worden Apple-producten niet goedkoper gemaakt, terwijl ook gameconsoles, zoals de PlayStation 4, voor het volle bedrag afgerekend worden. Hieronder hebben we op een rijtje gezet welke producten uitgesloten zijn.

  • Games, films en muziek
  • Accessoires (zoals verlichting, batterijen, gsm- & computeraccessoires, domotica, beveiliging, rookmelders, kabels, inkt, opslag; bijv. harde schijven, usb, ssd en (micro)sd-kaarten etc.)
  • Gaming accessoires
  • Alle Apple-producten
  • Console-hardware
  • Computersoftware
  • Speelgoed, boeken en spellen
  • Prepaidkaarten, prepaidpakketten en abonnementen
  • Power Service en vezekeringen
  • Giftcards en tegoedkaarten

Er blijven gelukkig nog genoeg producten over waar je wél korting op krijgt. Android-smartphones en -tablets, televisies en smartwatches zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper. Ook keukenapparatuur, printers, camera’s en zelfs elektrische fietsen zijn met de actie goedkoper geworden.

4. Ik heb net een product gekocht bij Media Markt. Kan ik alsnog korting krijgen?

MediaMarkt garandeert dat wanneer je op de dag van aankoop je product ergens anders goedkoper ziet, je het prijsverschil terugkrijgt bij de informatiebalie van een MediaMarkt-vestiging. Hierbij dien je wel te beschikken over de kassabon en bijvoorbeeld een screenshot van de winkel waar het product goedkoper was. Hier heb je tot 14 dagen na de aankoop de tijd voor.

→  Meer weten? Kijk op de site van Media Markt

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu