Levertijd iPhone X: check hier de actuele voorraad
Wouter Nijsen

Ben je van plan om de nieuwe iPhone in huis te halen, dan ben je uiteraard afhankelijk van de iPhone X levertijd. In dit overzicht zetten we de actuele voorraad van de X op een rijtje, zodat je weet waar je het toestel het beste kunt bestellen.

Dit overzicht is bijgewerkt op dinsdag 5 december.

Alles over de iPhone X levertijd

Hoewel de iPhone 8 en 8 Plus bij de release vrij goed beschikbaar waren, is dat bij de iPhone X een heel ander verhaal. Zoals de geruchten al voorspelden, was de voorraad zeer beperkt, waardoor de Apple Store-levertijden al snel opliepen naar meer dan vijf weken. Inmiddels is de levertijd iets korter geworden. Toch zitten nog veel mensen op het toestel te wachten.

Ondanks de hoge adviesprijs (1159 euro) vlogen de beschikbare toestellen over de digitale toonbank. Niet alleen bij de Apple Store, maar ook bij providers en bekende webshops is de voorraad beperkt en verschilt het per uitvoering en abonnement. Om je inzicht te geven in de levertijden die je kan verwachten checken we dagelijks de websites van de providers en webshops en zetten we levertijden in dit artikel voor je op een rijtje. Zo kan je eenvoudig zien waar de levertijden het kortst zijn om hem snel in huis te halen.

iPhone X levertijd bij Nederlandse webshops

Hieronder vind je de actuele levertijden van de populairste Nederlandse webshops; Belsimpel, Mobiel.nl en GSMweb. Alle webshops bieden de iPhone X aan in de beschikbare opslagcapaciteiten (64GB en 256GB) en kleuren (spacegrijs en zilver).

Bij de webshops is de verwachte levertijd provider afhankelijk. We hebben hieronder de levertijd van de iPhone X met een KPN-, T-Mobile- Telfort- of Vodafone-abonnement aangehouden. Voor deze combinaties is de levertijd vaak het kortst. Bij de combinaties met Tele2, Ben of Hollandsnieuwe is de levertijd veel langer. Zo moet je vaak al op 6 tot 8 weken rekenen bij deze kleinere providers. Bekijk ook onze iPhone X abonnement vergelijker voor alle verschillende combinaties en prijzen.

iPhone X levertijd bij Nederlandse providers

Ook bij de 4 grote Nederlandse providers kun je terecht voor de iPhone X. Ook daar waren de levertijden opgelopen en zijn de verschillen behoorlijk groot. De exacte levertijden worden niet gecommuniceerd. Ze geven een indicatie van de levertijd omdat ze zelf ook niet precies weten hoeveel en wanneer ze voorraad geleverd krijgen vanuit Apple. Hieronder hebben we per uitvoering de levertijd indicatie van de providers voor je op een rijtje gezet.

iPhone X met abonnement vergelijken

Ook via onze prijsvergelijker kun je vlot een iPhone X abonnement vinden. Via de links hieronder check je het aanbod per provider. Houd er ook hier rekening mee dat aanbieders optimistische levertijden kunnen tonen, maar het vaak (veel) langer duurt voordat de bestelling wordt uitgeleverd.

Losse iPhone X kopen

Kies je voor een losse iPhone X, dan moet je ook de levertijd in de gaten houden. Over het algemeen hanteren alle webshops en providers de adviesprijs van Apple. Hieronder zetten we de prijzen en levertijden van enkele grote webwinkels op een rijtje.

iPhone X in de Apple Store

Het nieuwe toestel natuurlijk ook te koop in de Apple Store. Koop je de iPhone X bij Apple zelf, dan moet je met de volgende levertijden rekening houden.

Dit moet je weten over de iPhone X levertijden die gecommuniceerd worden

Het is van belangrijk om met de onderstaande zaken rekening te houden die van invloed zijn op de levertijden die we in dit artikel communiceren.

  • Sommige webwinkels hebben de neiging om (te) optimistische levertijden te hanteren. Hierdoor kan het voorkomen dat het veel langer duurt voordat je de iPhone X in huis hebt, dan op de betreffende website is aangegeven. Neem eventueel contact met de shop op om er van zeker te zijn of de verwachte levertijd klopt;
  • De toestellen worden uitgeleverd volgens het ‘first come, first served’-principe: wie vroeg bestelt, krijg de iPhone X ook eerder in huis. De toestellen worden dus uitgeleverd op volgorde van bestelling. Let daarom goed op en wacht niet te lang met bestellen, want dan ben je ongetwijfeld later aan de beurt. Weet je zeker dat je de iPhone X wilt bestellen, doe dit dan op tijd;
  • Aangezien het voor webwinkels en providers onduidelijk is wanneer en hoeveel voorraad ze geleverd krijgen kunnen de levertijden behoorlijk schommelen.
  • We werken dit overzicht dagelijks bij en geven aan wanneer dit voor het laatst is gedaan. Houd er dus rekening mee dat dit een momentopname is, en het kan zijn dat de levertijd iets afwijkt als je het overzicht later bekijkt.
  • De verwachting is dat het nog zeker tot eind december gaat duren voordat de iPhone X uit voorraad geleverd zal kunnen worden.

iPhone X kopen overzicht

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.