iPhone of Mac-opslag uitbreiden: zo doe je dat (ADV)

13 mei 2024, 17:35
4 min leestijd
iPhone of Mac-opslag uitbreiden: zo doe je dat (ADV)

Gesponsord door:

Samsung logo

De opslag van je iPhone of Mac is helaas niet oneindig. Na jaren foto’s en andere documenten sparen is het een keer vol, maar je wilt natuurlijk niet dat belangrijke bestanden verloren gaan. Zo breid je de opslag van je iPhone of Mac uit.

Zo breid je de opslag van je iPhone (of Mac) uit

Als je al jaren foto’s en bestanden spaart, dan zit de opslag van je iPhone – of van je Mac – onvermijdelijk een keertje vol. Vervolgens ga je op zoek naar een manier om de opslag uit te breiden. Een micro-sd-kaartje in je toestel stoppen is helaas niet mogelijk, maar door je bestanden op een externe SSD te zetten maak je in een klap veel ruimte vrij.

Het is ook verstandig regelmatig een back-up te maken van je MacBook of iMac en die sla je ook het best op een externe SSD op. Zo weet je zeker dat je altijd toegang hebt als je apparaat het begeeft of je geen toegang meer hebt tot je iCloud-account. Samsung heeft een SSD die perfect samenwerkt met je Mac én je iPhone 15.

Sluit hem makkelijk aan op je Mac of iPhone

Het verbinden met je iPhone of Mac gaat soepel. Hij wordt namelijk geleverd met een usb-c-naar-usb-c-kabeltje én een usb-c-naar-usb-a-kabel. Op die manier sluit je hem direct aan op je iPhone 15, Mac, of welk apparaat dan ook. In de Finder van Mac zie je vervolgens meteen de SSD verschijnen en sleep je de bestanden gewoon naar de opslag van de SSD. Via je iPhone zie je hem direct terug in de Bestanden-app.

Handig is ook dat het formaat lekker compact is: hij heeft de afmetingen van een creditcard. Daardoor neem je hem overal mee naartoe en heb je altijd toegang tot je belangrijke bestanden.

Razendsnel bestanden overzetten

De T9 Portable SSD ondersteunt USB 3.2 gen 2×2. Daardoor kunnen ontzettend veel bestanden enorm snel overgezet worden. Dat is ook nodig, want de externe SSD beschikt zelf over een maximale lees- en schrijfsnelheid van 2 GB/s. Dit betekent dat een bestand van 2 GB in minder dan één seconde overgezet kan worden.

Hij werkt efficiënt en zorgt dat jij minder tijd doorbrengt met wachten. Je krijgt dingen snel gedaan en jouw productiviteit krijgt een flinke boost.

Bescherm je gegevens

Krijgt iemand onbedoeld je Portable SSD in handen, dan wil dit niet zeggen dat diegene direct toegang heeft tot je back-ups en andere bestanden. Op het apparaatje zit namelijk een programma geïnstalleerd waarmee je eenvoudig een wachtwoord instelt.

Ook op fysiek gebied is-ie goed beschermd. Het design kan door de rubberlaag prima tegen een stootje en het ruwe oppervlak zorgt ervoor dat hij niet snel uit je handen glipt. Hij is valbestendig tot wel drie meter. Gebeurt er toch iets waar hij niet tegen kan? De externe T9-SSD heeft een beperkte garantie van vijf jaar.

Activeert 4K ProRes met 60 fps op iPhone 15 Pro Max

Film je wel eens in hoge kwaliteit met je iPhone 15 Pro (Max), dan krijg je toegang tot extra functies als je de SSD met het usb-c-kabeltje aansluit. Het opnemen van ProRes-video’s in 4K-kwaliteit met 60 frames per seconde kan namelijk alleen als je een extern opslagapparaat hebt aangesloten. Zonder externe opslag werkt de ProRes-functie met maximaal 30 frames per seconde, waardoor de SSD een must is voor de content creators onder ons die veel gebruik maken van hun iPhone 15 Pro of Pro Max.

Probeer je de functie te gebruiken zonder aangesloten SSD, dan zie je de melding dat ProRes niet ondersteund wordt. De bestanden zijn zo groot (ongeveer 12 GB per minuut) dat de opslag van je iPhone 15 Pro (Max) anders in een mum van tijd vol zit.

Haal de Portable SSD in huis bij Samsung

Je haalt de externe SSD T9 van Samsung al vanaf 189,99 euro in huis. Je hebt dan een opslag van 1 TB. Heb je liever meer opslag? Dan is er ook een 2 TB of zelfs 4 TB variant verkrijgbaar voor een hoger bedrag. Of kies voor de T7 of T7 Shield, die ook veel van dezelfde functies hebben.

Dit is een advertorial: een gesponsord artikel dat door een adverteerder is aangedragen. De inhoud van de advertorial staat los van de iPhoned-redactie en redactionele artikelen op de website. Advertorials zijn herkenbaar aan de titel ‘(ADV)’, de banner in de afbeelding en/of de aanduiding “gesponsord door” en het logo van de sponsor. Meer weten over advertorials en andere commerciële uitingen op iPhoned? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu