iPhone 15 vs iPhone 15 Pro: welke past het beste bij mij? (ADV)

Sanne Rosendaal
22 september 2023, 9:00
3 min leestijd
iPhone 15 vs iPhone 15 Pro: welke past het beste bij mij? (ADV)

Gesponsord door:

Half september is de iPhone 15-serie aangekondigd en de gloednieuwe toestellen zijn nu verkrijgbaar. Maar welke iPhone moet je nou kiezen, de iPhone 15 of toch het Pro-model? Wij vertellen je alles over de grootste verschillen.

iPhone 15 versus iPhone 15 Pro

Jaarlijks organiseert Apple een evenement waar alle Apple-fans naar uitkijken. Daar worden de nieuwste producten gepresenteerd en dit jaar was het 12 september weer zover. En dat betekent dat de gloednieuwe iPhone 15 eindelijk hier is.

De tijd om te pre-orderen is alweer voorbij en alle modellen zijn officieel verkrijgbaar. Maar wat zijn de verschillen precies tussen de iPhone 15 en iPhone 15 Pro? Wij vertellen het je, zodat jij de iPhone 15 kiest die bij je past.

iPhone 15 Pro: het absolute topmodel

iPhone 15 pro

De iPhone 15 Pro is het absolute topmodel van de gloednieuwe iPhone-serie. Deze wordt aangedreven door de A17 Pro-chip, de krachtigste processor van Apple tot nu toe. Hij zorgt er onder andere voor dat alle animaties soepel over het scherm bewegen. Dat is trouwens een ProMotion-scherm, wat Always on mogelijk maakt. Hoe vaak de pixels op je scherm ververst worden, ligt aan waar je de iPhone op dat moment voor gebruikt.

Verder is de geluid uit-knop vervangen door een actieknop. Die zet je nog steeds in om over te schakelen van geluid naar bijvoorbeeld trillen, maar het is ook mogelijk de knop in te zetten voor een andere functie. Maak je veel foto’s, dan houd je de knop ingedrukt om de camera te openen. Als keukenprins(es) stel je direct een timer in. Via de Opdrachten-app is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld de lichten in je kamer aan te doen.

Bovendien is de behuizing nu van titanium in plaats van aluminium. Het materiaal is sterker en beschermt je toestel beter tegen krasjes. Titanium is daarbij ook lichter, waardoor je geen lamme arm meer krijgt als je lang met je iPhone 15 Pro bezig bent. Ben je op zoek naar de iPhone met écht het allerbeste van Apple? Ga dan voor de iPhone 15 Pro Max met zijn ‘tetraprisma’ periscoopcamera, waarmee je nog verder inzoomt zonder kwaliteitsverlies.

iPhone 15: het instapmodel met Pro-gevoel

iPhone 15

Ben je op zoek naar ‘gewoon’ een iPhone, kies dan voor de iPhone 15. Dit model heeft een verbeterde camera ten opzichte van zijn voorganger, want kiekjes schiet je nu standaard met een resolutie van 48 megapixel. Bovendien is de portretmodus aangepast en hoef je niet meer handmatig over te schakelen. In plaats daarvan herkent de iPhone 15 wanneer je een persoon (of je huisdier) in het frame hebt en maak je direct na het drukken op de sluiterknop – of zelfs later – een portretfoto van je creatie.

Ook is de notch helemaal verdwenen. Die heeft plaatsgemaakt voor het Dynamic Island, welke zich volledig aanpast aan waar jij op dat moment je iPhone voor gebruikt. Is dat bijvoorbeeld muziek luisteren, dan bedien je je muziek hier. De Muziek-app hoef je niet meer te openen.

Alle iPhone 15-modellen zijn uitgerust met een usb-c-aansluiting in plaats van een Lightning-poort. Superhandig natuurlijk, want zo kun je voor de iPhone dezelfde oplader en kabel gebruiken als voor je Mac, je iPad en – wie weet – je elektrische tandenborstel. Wil je comfortabel al je social media berichten bekijken, kies dan voor de iPhone 15 Plus met 6,7 inch-scherm.

Haal de iPhone 15 in huis met Vodafone

Haal de iPhone 15 (Pro) in huis bij Vodafone! De nieuwe iPhone 15 is bij de provider verkrijgbaar vanaf 888 euro. Levert Ziggo het internet bij jou thuis? Dan profiteer je van extra voordeel.

Je voordeel loopt met combinatievoordeel op tot wel 7,50 euro per maand. Een abonnement met onbeperkt internetten en bellen heb je dus al voor 25 euro per maand. Bovendien krijg je een extra tv-pakket en nog meer!

Dit is een advertorial: een gesponsord artikel dat door een adverteerder is aangedragen. De inhoud van de advertorial staat los van de iPhoned-redactie en redactionele artikelen op de website. Advertorials zijn herkenbaar aan de titel ‘(ADV)’, de banner in de afbeelding en/of de aanduiding “gesponsord door” en het logo van de sponsor. Meer weten over advertorials en andere commerciële uitingen op iPhoned? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu