Dit is waarom je de iPhone 14 Pro nu niet moet kopen

23 februari 2024, 17:30
3 min leestijd
Dit is waarom je de iPhone 14 Pro nu niet moet kopen

Is jouw iPhone aan vervanging toe? Dan ben je gek als je nu de iPhone 14 Pro koopt. Wij vertellen je waarom dit hét moment is om juist voor de iPhone 15 Pro te gaan.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 Pro goedkoper dan de iPhone 14 Pro

Ben je aan het kijken voor een nieuwe iPhone? Dan is het zeker de moeite waard om nu naar de iPhone 15 Pro te kijken. De iPhone 15 Pro bracht flinke verbeteringen ten opzichte van de iPhone 14 Pro. We laten zien waar je de beste deal kan scoren en waarom je nu juist beter de iPhone 15 Pro kan aanschaffen, in plaats van de iPhone 14 Pro!

De iPhone 15 Pro: bespaar tot 263 euro

15_pro_max

Bij aanschaf van jouw nieuwe iPhone heb je de keuze uit vier verschillende kleuren, namelijk: donkerblauw, titanium, wit en zwart. Ben je een grootverbruiker wat de interne opslag betreft? Ook dan heb je genoeg mogelijkheden! De iPhone 15 Pro komt met een opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB, 512 GB en tot slot 1 TB.

Op dit moment betaal je voor de iPhone 15 Pro, wanneer je deze combineert met een Odido-abonnement bij Belsimpel, maar 816 euro. Dat is een besparing van maar liefst 263 euro op de adviesprijs. Voor de iPhone 14 Pro betaal je in combinatie met een Odido-abonnement nog steeds 1038 euro! (We zijn voor het berekenen van de losse toestelprijs uitgegaan van de iPhone 15 Pro, met een opslagcapaciteit van 128 GB in het zwart).

Over het toestel

Nieuwe functies

Dit toestel is op dit moment een van de krachtigste iPhones van Apple. De smartphone komt met een 6,1-inch display, en heeft iets dunnere schermranden in vergelijking met de vorige modellen. Nieuw op deze smartphone is de actieknop. Deze knop zit op de plaats waar voorheen de mute-knop te vinden was. Je kunt zelf kiezen wat voor functie je aan de actieknop hangt. Zo kun je deze instellen voor bijvoorbeeld de zaklamp, het activeren van de camera-app of het openen van de dictafoon.

Een functie waar we afscheid van nemen op dit toestel is de Lightning-aansluiting. Alle toestellen in de iPhone 15-reeks worden nu opgeladen met een usb-c-kabel. Een voordeel is dat je daardoor nog maar één kabel nodig hebt om jouw iPhone, iPad of MacBook mee op te laden. Dit is niet het geval bij de iPhone 14 Pro, want die heeft nog een Lightning-poort voor het opladen.

iphone 15 pro

De camera

Andere verbeteringen zien we bij de camera van het toestel. De nachtmodus presteert nu bijvoorbeeld beter, waarbij meer licht en details vastgelegd worden in foto’s bij weinig licht. Naast het vastleggen van foto’s in 48 MP in de ProRAW modus, is er nu ook de optie om te schakelen naar de standaard HEIF-indeling. Hierdoor behouden de foto’s dezelfde kwaliteit als normale iPhone-foto’s, maar nemen ze veel minder ruimte in beslag dan ProRAW-foto’s. Dankzij het hoge aantal megapixels is het mogelijk om achteraf nog ver in te zoomen op de foto’s.

Nieuwe A17 Pro-chip

Aan de binnenkant van het toestel vinden we de A17 Pro-chip terug. Deze chip wordt gemaakt met het 3nm-procedé. Dit is voor het eerst dat Apple voor deze techniek kiest. Hoewel de nieuwe chip wel een stuk sneller is geworden, is de batterijduur hetzelfde gebleven bij de A16 Bionic-chip. Wel is de telefoon weer een stuk sneller, waardoor er moeiteloos meerdere taken kunnen worden uitgevoerd.

Toch liever de iPhone 14 Pro kopen?

Maken deze verschillen je niet zoveel uit of is de aanbieding afgelopen, en ga je toch liever voor de iPhone 14 Pro? Dat kan natuurlijk ook! Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor de iPhone 14 Pro.

Apple iPhone 14 Pro deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 14 Pro

120 min of 120 sms

10000MB (5G)

2 jaar

€ 56,00 p/m

Eenmalig toestel € 0,00

Gemiddeld p/m: € 56,00

Bekijk bij GSMWEB
Odido

Apple iPhone 14 Pro

150 min en onbeperkt sms

24000MB (5G)

2 jaar

€ 55,00 p/m

Eenmalig toestel € 29,00

Gemiddeld p/m: € 56,41

Bekijk bij Belsimpel
Vodafone

Apple iPhone 14 Pro

150 min of 150 sms

24000MB (5G)

2 jaar

€ 58,50 p/m

Eenmalig toestel € 24,00

Gemiddeld p/m: € 59,71

Bekijk bij Belsimpel
KPN
Vergelijk alle Apple iPhone 14 Pro abonnementen

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van iPhoned zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan iPhoned een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu