Dit zijn de beste dongles om je CarPlay draadloos te maken

Sven Lamers
18 september 2023, 15:57
3 min leestijd
Dit zijn de beste dongles om je CarPlay draadloos te maken

CarPlay is de handigste manier om je iPhone in de auto te gebruiken. Meestal heb je echter een kabeltje nodig om je iPhone met je autoradio te verbinden. Met dongles van onder meer CarlinKit maak je je CarPlay zelfs draadloos!

Lees verder na de advertentie.

Draadloze CarPlay in je auto

Als er een ding is dat we niet meer uit onze auto’s willen missen, dan is dat wel CarPlay. Je sluit je iPhone aan op je autoradio en vervolgens neemt iOS het hele scherm over. Op die manier gebruik je je iPhone op een veilige manier in de auto, en met dezelfde interface die je gewend bent.

CarPlay

Maar, CarPlay werkt meestal alleen met een kabel. Op zich handig, want zo laadt je iPhone meteen op terwijl je autorijdt. Tegelijkertijd laat dat CarPlay meteen wat minder modern aanvoelen. Hoe cool zou het zijn om in je auto te stappen en er automatisch CarPlay op het scherm verschijnt? Apple heeft er een techniek voor, CarPlay Wireless, maar deze vind je vooral in heel dure auto’s.

Gelukkig zijn er slimme accessoiremakers die een dongle voor draadloze CarPlay hebben ontwikkeld. Hiermee krijg je zelfs draadloze CarPlay in je Opel Corsa. Hieronder zetten we twee dongles op een rij: de beste dongle, en de dongle met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit.

De meest luxe optie: CarlinKit CarPlay AI Box

CarlinkIt

Ben je op zoek naar de beste en meest betrouwbare manier om je auto achteraf met CarPlay Wirless uit te rusten? Dan moet je bij de CarlinKit CarPlay Ai Box zijn. Dit kleine kastje verbind je met de usb-aansluiting in je auto, daarna maak je bij de CarPlay-opties verbinding op je iPhone. Het grote voordeel van de AI Box is zijn razendsnelle processor en veel geheugen. Dit voorkomt vertragingen en haperingen op het scherm van je autoradio. Want ook al is CarPlay in principe niets meer dan een videostream vanaf je iPhone – voor een soepele ervaring heb je wel goede hardware nodig.

Daarnaast heeft de CarlinKit CarPlay AI Box nog aanvullende snufjes. Dankzij de ingebouwde sim-kaartslot maak je er gemakkelijk een 4G-mifi-router van voor onderweg. Extra handig op vakantie met de auto.

De CarPlay AI Box van CarlinKit is met een prijs van 160 euro zeker niet de goedkoopste optie voor draadloze CarPlay in je auto, maar wel de optie met de meeste mogelijkheden.

De beste verhouding tussen prijs en kwaliteit: Buddi Bluetooth Adapter voor Apple CarPlay

De Buddi Carplay dongle is ontworpen voor auto’s die al een ingebouwd Apple Carplay systeem met bedrade ondersteuning hebben. Dankzij deze draadloze dongle is het niet meer nodig om je iPhone vast te houden, waardoor je veilig beide handen aan het stuur kunt houden.

Met zowel 5 GHz als 2,4 GHz verbindingen wordt een betrouwbare en snelle overdracht van muziek en andere gegevens gegarandeerd. Bovendien blijven het touchscreen van het Carplay scherm en eventuele stuurknoppen responsief en zonder vertraging. De Buddi Bluetooth Adapter voor Apple Carplay is verkrijgbaar voor 99,95 euro.

CarPlay instellen

Wil je nog meer weten over Apple CarPlay, bijvoorbeeld hoe je het instelt en aan je voorkeuren aanpast? Daar hebben we deze handige video voor gemaakt.

Apple CarPlay: installeren, gebruiken en handige tips!

Wil je meer weten over de Apple CarPlay en altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van iPhoned zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan iPhoned een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu