Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

DFU (modus)

DFU staat voor device firmware upgrade en is nodig als je met andere firmware werkt (het zogeheten jailbreaken) op je iPhone of iPad. In deze DFU modus kun je namelijk je toestel herstellen naar de reguliere instellingen zonder dat je daarvoor met iTunes hoeft te verbinden.

In de DFU modus wordt je iPhone opgestart zonder in iOS zelf te gaan. Om in deze modus terecht te komen, moet je eerst wel gebruikmaken van iTunes en je toestel met dat programma verbinden. Lees onze tip over DFU modus inschakelen voor meer informatie.

DFU-modus voor jailbreaken

De DFU-modus wordt door jailbreakers gebruikt om de beveiliging van de iPhone te omzeilen en andere firmware te installeren die het mogelijk maakt om eigen software op iOS te installeren. Je komt in DFU modus door de slaapknop 3 seconden in te drukken, de thuisknop 10 seconden in te drukken, dan de slaapknop los te laten en de homeknop nog 5 seconden ingedrukt te houden tot het scherm zwart wordt.

Terug naar het begrippen overzicht

Download onze app

Download onze app