Refurbished

Tegenwoordig kun je een iPhone niet alleen nieuw of tweedehands, maar ook refurbished aanschaffen. Maar wat is refurbished, wat betekent het, waarom is een refurbished iPhone interessant en waar moet je rekening mee houden, lees het op deze pagina.

Wat is refurbished?

Refurbished smartphones of tablets zijn al eens gebruikt, maar voor de verkoop eerst zorgvuldig opgeknapt en opgepoetst. De toestellen worden gereviseerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Daarbij kun je denken aan een gloednieuwe accu of een nieuw scherm.

De Engelse term refurbished laat zich in het Nederlands omschrijven als ‘gerenoveerd’. Deze definitie vertelt eigenlijk al waar refurbished voor staat.

Apple refurbished

Refurbished is dan ook niet hetzelfde als tweedehands. Omdat refurbished apparaten op belangrijke punten worden nagekeken en opgeknapt, ligt de kwaliteit dichter in de buurt van een nieuw product dan de gemiddelde tweedehands smartphone. Refurbished heeft diverse voordelen, zo krijg je bij een doorgaans 24 maanden garantie op een refurbished device, wat niet het geval is als je deze tweedehands koopt.

Het schoonmaken en opknappen van deze smartphones gaat vaak verder dan het schoonmaken van het scherm. Refurbished smartphones zijn bijvoorbeeld voorzien van een nieuw glasplaatje, of bevatten nieuwe onderdelen die defect materiaal vervangen. Het kan dus best dat een refurbished iPhone in het verleden is teruggebracht omdat de accu het niet meer deed, waarna hij een tweede leven krijgt met een gloednieuw exemplaar.

Refurbished Apple apparaten: aantrekkelijk alternatief

Een refurbished apparaat is een uitkomst voor iedereen die niet perse de allernieuwste iPhone hoeft te hebben, maar geen zin heeft in de onzekerheid en gebreken die bij een tweedehands toestel komen kijken. Refurbished Apple producten zijn er in alle soorten en maten. We hebben er een uitgebreide refurbished koopgids over beschreven met wat je er over zou moeten weten. Tevens tref kan je eenvoudig prijzen en aanbiedingen vergelijken in onze uitgebreide refurbished iPhone prijsvergelijker. Daarin tref je het aanbod aan van refurbished aanbieders met en zonder refurbished keurmerk.

→ Vergelijk alle refurbished iPhones

of kies voor een specifiek model, de populairste refurbished iPhone modellen zijn:

Andere refurbished Apple apparaten

Lees onze koopgidsen met belangrijke informatie en nuttige tips voor het vergelijken of kopen van een refurbished iPad, Macbook, iMac of Apple Watch:

Terug naar het begrippen overzicht

Download onze app

Download onze app