Zynga brengt Running With Friends uit
Wouter Nijsen

Zynga heeft een nieuwe game in de With Friends-serie uitgebracht: Running With Friends. De game, waarin je als speler oneindig rent, is Zynga’s antwoord op de populaire Temple Run-games.

Running With Friends is echter niet zomaar een Temple Run-kloon. Je rent namelijk tegen je vrienden of willekeurige gebruikers in deze game. Ieder potje bevat 3 rondes waarvan je er 2 moet winnen. Winst levert natuurlijk meer punten op voor in-app-aankopen.

Iedere ronde start met jouw avatar die achterna wordt gezeten door een op hol geslagen stier. Het is aan jou om je zo vloeiend mogelijk een weg te banen door de mediterraans ogende weggetjes, zonder gestopt te worden door obstakels. Hierbij is het je doel om zo ver mogelijk te komen en zoveel mogelijk sterren te raken voor punten, zoals dozen of riviertjes zonder brug.

Baan je een weg met vegen

Een veeg naar links of rechts laat je zijpaden kiezen of aan de kant springen, een veeg naar beneden laat je een sliding maken waarmee je sommige objecten aan de kant kan schoppen. Met een veeg omhoog spring je over obstakels heen.

Voor het winnen van rondes en potjes krijg je munten die je bijvoorbeeld kunt investeren in nieuwe poppetjes om mee te rennen. Het is ook mogelijk om ze in zetten voor een herkansing als je geraakt wordt, al is dat natuurlijk een flauw ‘pay to win’-element. Het moet echter gezegd worden dat Running With Friends meer als een game aanvoelt dan andere  Zynga-apps met pay to win-opties.

[app 546139934][appimg 546139934]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.