Zorgverzekeraars ontdekken iPhone

Redactie
9 december 2011, 16:19
5 min leestijd
Zorgverzekeraars ontdekken iPhone

Zorgverzekeraars hebben ontdekt dat veel mensen een smartphone op zak hebben. Daarom hebben een aantal al apps ontwikkeld zodat zij hun klanten iets extra’s bieden. Maar heb je ook werkelijk wat aan die apps? Wij zochten het voor je uit.

Agis vakantie EHBO Gids

De app biedt een aantal EHBO tips, woordenboek en contactinformatie van Agis. In de tips staat een korte omschrijving van hoe je bijvoorbeeld een kwallenbeet moet behandelen. Echter in het woordenboek staat niet het woord kwallenbeet. Je kan dus niet in het Spaans uitleggen, dat je gebeten bent door een kwal. Er staan overigens wel een hoop medische termen in, die handig kunnen zijn bij een bezoek aan de dokter.

[divider top=”0″]

[divider top=”0″]

Lees verder na de advertentie.

Agis Blokje Om

Agis wil dat we allemaal gaan wandelen. Daarvoor heeft de zorgverzekeraar een app bedacht. Met de Agis Blokje Om app kun je op de plek waar je bent een wandeling maken. De app geeft via Google Maps precies aan hoe je moet lopen. Ook geeft de app nog bewonderenswaardigheden aan. Een leuke en makkelijke manier om een wandeling te maken.

[divider top=”0″]

[divider top=”0″]

VGZ ZorgHulp

De ZorgHulp werkt in eerste instantie als een agenda, maar dan wel een zeer uitgebreide. Want je kunt ook geheugensteuntjes bij je afspraak opslaan, zoals vragen die je niet wilt vergeten. Ook kun je het gesprek met de arts opnemen. Hiervoor moet je overigens wel aangeven of de zorgverlener hier toestemming voor heeft gegeven. Bij nee, weigert de app de opname te starten. Bij Ja, begint de opname te lopen.

De opname kun je ook nog delen met de arts. De opname is erg handig als je het gesprek nog een keer wilt terugluisteren op een later moment. Bijvoorbeeld als je het samen met je partner nog een keer wil horen. De opname is misschien wel het meest handige, al kan je ook met de iPhone opnames maken. Kortom, deze app is een zeer uitgebreide agenda.

[divider top=”0″]

[divider top=”0″]

VGZ Slaap Lekker

Met deze app kun je bijhouden hoe lang en goed je slaapt. Je kunt een dagboek bijhouden, maar die werkt niet altijd even handig. Er zijn eigenlijk teveel invulvelden, die niet even makkelijk te vinden zijn. Maar na een beetje zoeken, is het mij uiteindelijk gelukt. Ook kun je de voortgang zien. Daarin zie je per dag hoeveel slaap je hebt gehad.

Het enige nadeel is dat wanneer je op donderdagavond om 23.00 uur gaat slapen, deze uren worden geteld bij de donderdag en niet bij de vrijdag. Dit kan misschien een vertekend beeld geven. Verder staan er handige tips zoals het sprenkelen van lavendel op je kussen of woordspelletjes. Maar of je er beter door gaat slapen, dat blijft de vraag.

[divider top=”0″]

[divider top=”0″]

VGZ op Reis

Met de VGZ op Reis kun je via Google Maps precies zien waar je bent. Ik heb helaas nog niet kunnen uitproberen of dit ook in het buitenland werkt. Ik vraag me namelijk af of dit ook met de dataroaming uit werkt. Maar ook in deze app kun je gelijk naar de vakantiedokter of noodnummers bellen. Dat is en blijft natuurlijk handig en daarvoor heb je geen internet nodig. De tips voegen niet veel toe en ik vraag me af waarom ze dit hebben toegevoegd aan de app. Agis heeft dit beter uitgevoerd.

Ten slotte kun je een wallpaper maken. Je maakt hiermee een achtergrond met de noodnummers, zodat iedereen makkelijk jouw noodnummers kan vinden. Geen gek idee eigenlijk. Want hoe weet een vreemde anders, wie hij moet bellen. Misschien ga ik dit ook werkelijk invullen.

[divider top=”0″]

[divider top=”0″]

Stad Holland en DSW Reiswijzer

Het handige aan de app is dat je de gegevens van je autoverzekering, pechhulp, reisverzekering en zorgverzekering kan vinden. Gelijk in het beginscherm vind je (na het invullen van je eigen verzekeraars) de telefoonnummers en bijgevoegde gegevens zoals je polisnummers. Je hoeft hierdoor niet meer met allemaal losse verzekeringspasjes op zak te lopen. Ook kunt u in de app de gegevens vinden waarmee u uw bankpasje kunt blokkeren. En ook vindt u hier het telefoonnummer van de Nederlandse Ambassade.

Kortom, na wat invulwerk, heb je alle telefoonnummers makkelijk vindbaar in de app staan.

[divider top=”0″]

[divider top=”0″]

Stad Holland en DSW Zorgzoeker

De app leidt je naar apotheken, ziekenhuizen of huisartsen in de buurt. Met Google Maps wordt getoond bij welke zorgverlener u het dichtst in de buurt bent. En met de route uit Google Maps kun je naar de zorgverlener toegaan. Verder kun je nog de volgende gegevens vinden: Adresgegevens, afstand en telefoonnummer. Handig als je ergens bent, waar je opeens zorg nodig heeft, en je kent de buurt niet.

[divider top=”0″]

[divider top=”0″]

Zorg en Zekerheid

Via de app van Zorg en Zekerheid kun je vinden of de behandeling die jij graag wilt in jouw pakket zit. Maar je krijgt ook een bericht wanneer de verzekeringswinkel van deze zorgverzekeraar bij je in de buurt is. En de app biedt een overzicht van de gratis activiteiten in de winkels zoals oogtesten en voetcheck.

Zorg en Zekerheid - Declareren

aFrogleap BV

Gratis via App Store

[divider top=”0″]

Zorg en Zekerheid - Declareren
Zorg en Zekerheid - Declareren
Zorg en Zekerheid - Declareren
Zorg en Zekerheid - Declareren
Zorg en Zekerheid - Declareren

[divider top=”0″]

ONVZ

Alle klanten van ONVZ kunnen wel via de app al hun gegevens invullen en hebben op die manier altijd hun zorgpas bij zich. Op die manier kunnen ze ook zien welke behandelingen volgens hun pakket worden vergoed. Dat kan handig zijn als je hier direct vragen over hebt.

[divider top=”0″]

[divider top=”0″]

Overige Apps

Er zijn nog een aantal apps in de App Store te verkrijgen die je kunnen helpen met je zorgverzekering, echter hebben deze enkel zin als je al klant bent van de betreffende zorgverzekeraars: je kunt ze alleen gebruiken met een speciala login. Momenteel zijn er nog geen apps om een goedkope zorgverzekering mee te vinden of vergelijken. Dan raden wij je aan om hier geen app voor te zoeken, maar online te vergelijken. Er zijn nog geen apps in de App Store die hier goede vergelijkingen in kunnen doen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's