Zon verstandig met de Zonnen app

Rutger Otto
2 juli 2014, 8:55
2 min leestijd
Zon verstandig met de Zonnen app

Het kwik stijgt weer en de zon laat zich vaker zien. Tijd om het terras op te zoeken of een lekker dagje op het strand te vertoeven. Wees echter verstandig en zoek op tijd de schaduw op, want UV straling kan schadelijk zijn voor je huid. De Zonnen app helpt je zonsessies te timen.

Lees verder na de advertentie.

De Nederlandse app Zonnen voorkomt dat je verbrandt als je in de zon zit. Dat heb je namelijk niet altijd meteen door, totdat je zo rood als een kreeft thuiskomt en alles pijn doet.

Simpel maar doeltreffend

zonnen app klein

De Zonnen app is zeer eenvoudig en doet wat het moet doen. Bij het openen van de app word je gevraagd locatievoorzieningen aan te zetten. Daarmee bepaalt de app waar je bent en kan het de zonnekracht voor die locatie berekenen.

In het hoofdscherm zie je simpelweg een gekleurde cirkel. De kleur geeft aan hoe sterk de UV straling op dat moment is. Deze kan veranderen door bijvoorbeeld de reflectie van water (als je een dagje naar het strand bent), waardoor de straling sterker wordt. Een timer geeft aan hoe lang je van de zon kan genieten. De countdown dien je zelf te starten en als hij op nul komt, moet je de schaduw opzoeken.

Persoonlijk zon advies

Door persoonlijke instellingen aan te geven past de timer zich aan. Je kan invoeren wat voor huid je hebt en of je snel verbrandt. Daarnaast geef je aan waar je bent (op het strand, in het gras, op de sneeuw) en welke factor zonnebrand je gebruikt. Vul je dat allemaal niet in, dan maakt de app een schatting op basis van de gemiddelde Nederlander.

De tijd die de Zonnen app aangeeft, is de maximale tijd die je midden op de dag in de zon kan zitten. Als het later wordt op de dag neemt de UV straling af en kun je langer in de zon doorbrengen. De app maakt gebruik van de UV index van het KNMI en data van KWF Kankerbestrijding en die van de World Health Organization.


Lees meer App Store nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu