Originele puzzelgame Zip Zap is Apples gratis App van de Week
Erwin Vogelaar
Zip—Zap

Zip—Zap

€ 2,29

Onze score

7

De komende zeven dagen kun je de originele puzzelgame Zip Zap gratis downloaden. Het spel is de gratis App van de Week. Trek samen en laat los.

Zo speel je Zip Zap

Elke week plaatst Apple een app uit de App Store in de schijnwerpers. Dit gebeurt door de app zeven dagen lang gratis aan te bieden. Vaak kiest Apple hier een game voor uit en dat is ook deze keer het geval. De eer is aan Zip Zap, een puzzelspelletje met een twist. Een letterlijke twist. Je bent namelijk een scharnier dat zich door te openen en te sluiten voortbeweegt. Met onderstaande video zie je hoe dit in de praktijk werkt:

Het doel is om in elke puzzel het cirkeltje in te vullen, door er enkele seconden een voorwerp voor te zetten. Dat is meestal het scharniertje zelf, dat je door te openen en te sluiten naar zijn doel hopt. Het kan echter ook een ander voorwerp zijn, zoals een balletje. Dit moet je via je scharnier naar de juiste plek laten rollen.

De game biedt op deze wijze een bijzonder originele manier om een puzzelspel te besturen. Via de mechaniek worden leuke dingen gedaan, met uitdagingen die steeds moeilijker worden. Zo moet je op een gegeven moment rondslingeren, je aan balletjes vasthouden of moet je een flinke staaf hooghouden om het cirkeltje in de lucht in te vullen. De game kan zelfs frustrerend moeilijk worden. Om de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Probeer eens en kijk hoe ver je komt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zip Zap downloaden

De komende week kun je deze originele puzzelgame dus helemaal gratis downloaden in de App Store. Dit doe je door op onderstaande link te klikken. Voor het gebruik van de app heb je 17,1MB vrije ruimte nodig. De game werkt al op een toestel met iOS 6.

Download Zip Zap in de App Store (gratis)

Zip—Zap

Philipp Stollenmayer

9,2 (236 reviews)
€ 2,29 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.