De Ziggo Wifi Assistant-app beoordeelt de wifi-kwaliteit bij je thuis

6 november 2019, 15:03
2 min leestijd
De Ziggo Wifi Assistant-app beoordeelt de wifi-kwaliteit bij je thuis
Ziggo Wifi Assistant

Ziggo Wifi Assistant

Gratis

Reviewscore

7,5

Heb jij op sommige plekken in je huis traag of soms zelfs geen internet? Dat kan anders! De Ziggo Wifi Assistant helpt je het probleem te vinden en geeft oplossingen om je internet te verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

Augmented reality

De app maakt gebruik van augmented reality. Eerst wordt stap voor stap je verbinding gecontroleerd. Daarna loop je vanaf je modem met de camera van je iPhone naar verschillende plekken in je huis om een meting te doen. Je geeft de plekken een naam, zoals ‘woonkamer’ of ‘slaapkamer’. Je ziet dan op je telefoon het wifi-signaal letterlijk in je woonkamer staan.

3D-plattegrond

De app vormt zelf een 3D-plattegrond van de ruimte. Als je op alle plekken bent geweest, kun je vervolgens op deze plattegrond een overzicht zien van de verschillende meetpunten. Je kunt de verschillende locaties aantikken om te zien hoe hoog bijvoorbeeld je downloadsnelheid is.

De locaties worden groen of rood gemarkeerd. Hoe groener de locatie, des te beter de wifi-snelheid. Zo zie je in één oogopslag waar in huis je wifi-signaal het sterkst is.

Tips om je wifi te verbeteren

De app beoordeelt jouw wifi-situatie en geeft je tips hoe je je signaal kunt verbeteren. Deze tips zijn gebaseerd op jouw meting. Hierbij krijg je uitleg over wat een probleem zou kunnen veroorzaken, waarom dat zo is en hoe je dat oplost. Zo krijg je bijvoorbeeld de tip om te kijken of je stoorbronnen in je huis hebt. De app legt uit wat stoorbronnen zijn en begeleidt je stap voor stap met het bepalen of jij ze daadwerkelijk in je huis hebt, en wat je ertegen kunt doen.

Heb je alle tips uitgeprobeerd, maar werkt de wifi nog steeds niet? Dan kun je via de app contact opnemen met Ziggo. Je geeft het probleem aan en vult je persoonlijke gegevens in. Je kunt dan een moment kiezen waarop Ziggo jou belt om je telefonisch te helpen.

Niet alleen voor Ziggo-klanten

Ziggo Wifi Assistant is voor iedereen te gebruiken. De app controleert namelijk elk wifi-signaal en is niet alleen voor klanten van Ziggo beschikbaar. Doordat de app je oplossingen geeft voor jouw persoonlijke situatie, is het heel handig voor iedereen die last heeft van traag internet en niet weet waar dit aan ligt.

Ziggo Wifi Assistant

Ziggo B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu