Start zonder gedoe je een eigen podcast met ZCast

Erwin Vogelaar
3 februari 2016, 10:57
2 min leestijd
Start zonder gedoe je een eigen podcast met ZCast
ZCast - Podcaster

ZCast - Podcaster

Gratis

Reviewscore

7

Word je ook geïnspireerd om te gaan podcasten, maar heb je totaal geen zin in het gedoe om dit op te zetten? De gratis app ZCast biedt een oplossing, maar heeft wel enkele beperkingen.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met ZCast

Het idee van ZCast is simpel: een app waarmee iedereen een podcast kan starten. Er is geen gedoe met microfoons, rss-feeds, websites enzovoort. Het enige wat je hoeft te doen is je Twitter-account aan de app linken en vervolgens op ‘Start Casting’ drukken. Je kunt dan nog wel een onderwerp voor je podcast invullen en gastsprekers toevoegen,waarna je in de microfoon van je iPhone of iPad praat om je stem de wereld in te sturen.

Ben je niet zelf aan het podcasten, dan kun je bij andere podcasters binnenstappen. Het hoofdscherm toont een lijst van podcasters die op dit moment live zijn en uitzendingen die binnenkort beginnen. Je kunt namelijk via ‘Schedule Cast’ een podcast plannen, zodat je luisteraars klaarzitten als je start en je niet eerst tegen een lege ruimte aan het praten bent.

De app is minimaal en mooi vormgegeven. Het werkt zoals Periscope, maar dan enkel met audio. Zodra je start, wordt er net als bij Periscope een link op je Twitter-feed geplaatst, zodat je volgers kunnen luisteren. Op dit moment lijkt het echter nog niet mogelijk om oude podcasts terug te vinden, dus als volwaardig podcastplatform is ZCast nog niet geschikt. Het idee van podcasts is juist dat je het op je eigen moment luistert in plaats van wanneer de maker dat wil. Hierdoor is ZCast nu meer een app voor openbare telefoongesprekken dan een podcast-app.

ZCast voor iOS downloaden

ZCast downloaden kan gratis in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 19MB opslagruimte en je hebt minimaal iOS 8.1 nodig om de app te kunnen draaien.

ZCast - Podcaster

ZCast Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

ZCast - Podcaster
ZCast - Podcaster
ZCast - Podcaster
ZCast - Podcaster
ZCast - Podcaster
ZCast - Podcaster
ZCast - Podcaster
ZCast - Podcaster
ZCast - Podcaster
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu