YouTube-app krijgt meer opties voor multitasking
Redactie
YouTube

YouTube

Gratis

Onze score

9

YouTube is voorzien van een update die enkele handige features toevoegt aan de iPad-app. Door de Split View-ondersteuning kun je naast de YouTube-app een andere applicatie op het scherm tonen.

YouTube Split View

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar de YouTube-app ondersteunt eindelijk enkele iOS 9-features. Allereerst is Split View toegevoegd, een functie waarmee je twee applicaties naast elkaar kunt gebruiken. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je tijdens het kijken van een YouTube-filmpje aantekeningen wilt maken. Split View is beschikbaar op de iPad Air 2, iPad mini 4 en iPad Pro.

Ook is Slide Over aanwezig. Hiermee kun je een app langs de zijkant het beeld in- en uitvegen, zonder dat je hiervoor YouTube hoeft te verlaten. Handig wanneer je snel moet reageren op een berichtje, maar geen seconde wilt missen van het filmpje. Slide Over is te gebruiken op de iPad Air, mini 2 en nieuwer.

YouTube Split View

Helaas wordt de Picture in Picture-modus nog niet ondersteund. Deze functie maakt het mogelijk om je video’s te bekijken in een klein schermpje, terwijl je door andere apps of het homescherm navigeert. Het is niet bekend of en wanneer Picture in Picture wél beschikbaar komt.

Naast de nieuwe features brengt de update ook enkele bugfixes met zich mee, waardoor gebruikers weer links in de videobeschrijving kunnen openen. Ook zijn enkele tabbladen verplaatst naar de navigatiebalk, mits je je iPad in de landschapsmodus gebruikt.

YouTube-app downloaden

De nieuwste versie van de YouTube-app is via onderstaande link te downloaden. Zorg dat je beschikt over 42,6MB aan vrije opslagruimte en iOS 7+.

YouTube

Google, Inc.

6 (16 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.