Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Hoe YouTube Reels het maken van video’s toegankelijker maakt

Lars Paijmans
30 november 2017, 11:13
2 min leestijd
Hoe YouTube Reels het maken van video’s toegankelijker maakt
YouTube

YouTube

Gratis

Een nieuw onderdeel van de YouTube-app moet jou aanmoedigen om vaker een video te monteren en te publiceren op Googles videoplatform. Gaat YouTube Reels je overtuigen?

Lees verder na de advertentie.

YouTube Reels: de Instagram Stories van Youtube

In een blogpost legt YouTube uit hoe de nieuwe Reels-functie eruit gaat zien. Deze zit verstopt in het ‘Activiteit-tabblad’ van de app, en zal met een toekomstige update toegevoegd worden.

Volgens de videodienst is Reels het antwoord op de populaire Stories-functie van apps als Snapchat, Instagram en Facebook. Het moet de drempel wegnemen om video’s te uploaden, iets wat nu nog teveel tijd in beslag neemt.

Youtube Reels

Omdat mensen bovendien vaak maar weinig op hun YouTube-kanaal hebben staan, blijft een filmpje vaak lange tijd in beeld. Hierdoor worden korte filmpjes vaker op Instagram gedeeld, terwijl YouTube ook een graantje mee wil pikken van dit publiek.

Het grote verschil met de Stories van andere apps is dat de Reels van YouTube niet automatisch verdwijnen. Wel zijn ze een stuk beperkter dan een normale YouTube-video: de lengte is maximaal 30 seconden.

Snel en toegankelijk

Om de YouTube Reels extra toegankelijk te maken, zitten alle bewerk-opties die je nodig hebt rechtstreeks in de YouTube-app ingebakken. Zo kun je filters over het beeld plaatsen, achtergrondmuziek uitkiezen of teksten en stickers op je creatie plakken.

Dit maakt van de Reels wederom een nieuw hulpmiddel voor YouTubers om vaker in contact te komen met hun kijkers. Vloggers kunnen snel een update delen met hun publiek, zonder dat ze hiervoor een volledige video hoeven te monteren.

YouTube bouwt al langer aan nieuwe manieren om jou vaker en langer naar de app terug te laten keren. Zo verscheen er onlangs een nieuw tabblad met daarin de activiteit van de kanalen die je volgt. De Reels-functie wordt momenteel nog getest, maar zal binnenkort worden uitgerold naar alle gebruikers.

Lees het laatste nieuws over YouTube

> Download YouTube in de App Store (gratis)

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's