YouTube voegt livestreamfunctie toe aan iOS-app, zo werkt het
Lars Paymans
YouTube

YouTube

Gratis

Onze score

9

YouTube gaat een livestreamfunctie aan de iOS en Android-app toevoegen. Volgens de videodienst wordt het livestreamen van video’s steeds belangrijker.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

YouTube livestreamen officieel onthuld

YouTube kondigde vandaag aan dat er een speciale functie toegevoegd om het YouTube livestreamen een stuk makkelijker te maken. Nu de functie direct in de app wordt ingebouwd, kun je met een druk op de knop beginnen met uitzenden.

YouTube livestreamen

Volgens de populairste online videodienst is de populariteit van YouTube livestreamen de afgelopen jaren flink gestegen. Dit bleek tijdens de Royal Wedding in 2011 al, en tijdens de afgelopen editie van Coachella keken 21 miljoen mensen live mee met concerten.

YouTube benadrukt dat de optie om een live video te starten bewust zo simpel mogelijk wordt gemaakt. Je hebt er dus geen aparte app of account voor nodig. Je drukt simpelweg op de rode knop, kiest een foto voor de thumbnail en kunt beginnen met YouTube livestreamen.

‘De meest betrouwbare livestreamdienst’

Qua uiterlijk heeft het livestream-onderdeel van de YouTube-app wel iets weg van concurrent Periscope, met zwevende tekst ballonnen en simpele statistieken in de linker bovenhoek. Het vinden van deze live video’s gaat precies zoals je gewend bent. Uitzendingen worden opgenomen in de zoekresultaten, en kunnen ook in het onderdeel met voorgestelde video’s komen.

Volgens YouTube is hun livestream-dienst bovendien ‘sneller en betrouwbaarder dan alle andere diensten’. Een aantal populaire kanalen kunnen vanaf vandaag al beginnen met YouTube livestreamen, de nieuwe functie wordt de komende dagen geleidelijk naar de rest van de wereld uitgerold.

YouTube is overigens niet de enige die zwaar inzet op livestreamen. Zo heeft Twitter Periscope onlangs direct in de app ingebouwd, en krijgt Facebook Live ook een steeds prominentere rol op het sociale netwerk. De grote vraag is dus of YouTube nog op tijd is met het introduceren van een livestreamfunctie, nu er al heel wat alternatieven zijn.

YouTube

Google LLC

9 (641 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.