YouTube lanceert eigen app voor de iPhone

Redactie
11 september 2012, 12:49
1 min leestijd
YouTube lanceert eigen app voor de iPhone

Net een dag voor de lancering van de nieuwe iPhone 5 brengt YouTube een eigen app uit voor de iPhone. De oude YouTube applicatie in iOS5 en lager zal niet meer worden gebruikt met de komst van iOS6.

Geen verlenging licentie

De licentie van Apple op YouTube is verlopen en Google heeft de keuze gemaakt om een eigen app te maken. De nieuwe app zou namelijk meer mogelijkheden bieden dan de applicatie van Apple. Zo zal het onder meer mogelijk zijn om video’s te delen. Dat kan dan onder meer via Twitter, Facebook en Google+. Het is mogelijk om met je Google account in te loggen om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld je favorieten en kanalen.

YouTube app

De applicatie heeft een andere vormgeving dan de bekende geïntegreerde iOS app. In de app zie je linksboven een knop waarmee in een apart menu terecht komt. Daar vind je instellingen, favorieten en kanalen. Aan de rechterkant zie je boven een vergrootglas. Door daar op te tappen kun je op YouTube zoeken en heb je de mogelijkheid om de resultaten te verfijnen door het tandwiel icoontje te gebruiken. Daar kun je ook aangeven op welke wijze je gevonden video´s wilt sorteren. Er wordt in de nieuwe app gebruik gemaakt van een eigen videoframe in plaats van de videospeler in iOS.

Lees verder na de advertentie.

De app YouTube kan gratis op je iPhone gedownload worden.

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube

Categorieën: Foto en video, Gratis
Spotlight: Youtube

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's