De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Vernieuwde YouTube-app laat je video’s bewerken voor publicatie

Rutger Otto
6 oktober 2015, 12:18
2 min leestijd
Vernieuwde YouTube-app laat je video’s bewerken voor publicatie
YouTube

YouTube

Gratis

Reviewscore

9

De YouTube-app voor iOS heeft een grote update gekregen. De app is nu helemaal aangepast op Google’s Material Design. In dit artikel lees je alles over de nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

Vernieuwd uiterlijk

Google heeft YouTube verse 10.38 uitgebracht. Het cijfer doet vermoeden dat het zomaar een tussen-update is, maar als je de nieuwe app opstart, merk je direct het verschil. YouTube is namelijk voorzien van een heel nieuw uiterlijk, dat is aangepast aan Googles Material Design. Dat is vooral merkbaar aan de grote rode balk boven in beeld, die helemaal tot de rand van het scherm mee kleurt.

Daarna is het navigatiemenu een stuk versimpeld. Er zijn drie categorieën boven in beeld, waar je met swipe- of tikbewegingen doorheen kan bewegen. Helemaal links staat de Home-pagina, met de aanbevolen video’s. Daarnaast vind je video’s van kanalen waarop je bent geabonneerd. Deze kanalen worden onder het menu in bolletjes weergegeven, waar je makkelijk en overzichtelijk doorheen kan scrollen.

Video’s bewerken en uploadenyoutube iphone

Verder vind je helemaal rechts jouw Account-pagina. Daar vind je onder meer jouw video’s en afspeellijsten. Dankzij een rode knop kun je direct een filmpje uploaden. Daarbij krijg je beschikking over over enkele bewerkingstools. Dat gaat niet heel diep, maar maakt het heel handig om video’s naar wens te knippen voordat je ze uploadt. Ook kun je ze van een filter voorzien of muziek toevoegen. Vervolgens voeg je een titel en beschrijving toe en zet je het filmpje online. Dit is erg handig voor als je snel een video wil uploaden als je onderweg bent, of als je verder geen videobewerker bezit.

YouTube iPhone-app downloaden

De nieuwe YouTube-app is gratis te updaten op iOS. Heb je de app nog niet, dan download je ‘m gratis in de App Store. Daarvoor heb je minimaal iOS 7 nodig en 40,7MB aan vrije opslagruimte nodig.

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu