YouTube-app werkt eindelijk weer fatsoenlijk op de iPhone 6 en 6 Plus
Wouter Nijsen

De YouTube iOS-app is voorzien van een update die ervoor zorgt dat de app geschikt is voor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus. We lichten uit wat er zoal nieuw en verholpen is.

Filmpjes bekijken op de grotere schermen

Eindelijk kunnen we filmpjes met het juiste formaat op de nieuwe iPhones bekijken. De YouTube-app is één van de populairste apps uit de gehele App Store en het is daarom niet opmerkelijk dat de update is uitgebracht (hoewel deze wel lang op zich heeft laten wachten). De uitgerekte en kartelige interface van de YouTube-app op de iPhone 6 behoort nu tot de verleden tijd.

Ook zijn er diverse bugfixes aangebracht omdat de app allerminst stabiel was, zeker op apparaten die iOS 8 draaien. Zo zal de zoekbalk voortaan niet meer verkeerd gepositioneerd staan en zijn de problemen met het toetsenbord en tekstinvoer verholpen. Daarnaast verloopt het doorspoelen van video’s nu een stuk beter. Voorheen werkte dit niet vlekkeloos omdat de app veegbewegingen niet goed registreerde. Tot slot zijn afspeellijsten eindelijk weer te bekijken, ook wanneer je video’s toevoegt.

YouTube iOS-app downloaden

De YouTube iOS-app is gratis in de App Store te downloaden of via onderstaande link. Hij vereist tenminste 20,4MB aan opslagruimte en iOS 6 of hoger.

YouTube

Google LLC

9 (688 reviews)
Gratis via App Store

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.