Kijk hoe anderen games spelen met YouTube Gaming voor iOS

Rutger Otto
7 april 2016, 10:43
2 min leestijd
Kijk hoe anderen games spelen met YouTube Gaming voor iOS
YouTube Gaming

YouTube Gaming

Gratis

Reviewscore

8

YouTube Gaming is van start gegaan in Nederland. Met de dienst kun je naar streams kijken van andere gamers in een speciale app.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Gaming uitgebracht

De YouTube Gaming-app is donderdag gelanceerd door Google. Eind 2015 was de dienst al beschikbaar via de internationale website, maar bijhorende apps en lokalisatie waren er nog niet in Nederland en België.

YouTube Gaming is, zoals de naam al zegt, gericht op games. Met de dienst kunnen gebruikers zelf video’s uitzenden van games die ze spelen. Ook is het mogelijk om eerdere opnames van spellen te uploaden. Met de app hoopt YouTube de strijd aan te gaan met Twitch, een enorm populair platform voor gaming-streams waar maandelijks miljoenen mensen naar kijken.

Zo werkt de app

Dat streamers gewoon hun YouTube-account kunnen gebruiken om uit te zenden, is mogelijk een voordeel. Abonnees worden via YouTube Gaming direct op de hoogte gesteld als er een stream begint. Daarnaast is de layout van YouTube’s Gaming-app heel vertrouwd. Zoals die van YouTube zelf, maar gericht op games. De Twitch-app is namelijk wat rommelig, maar de navigatie van YouTube Gaming heb je direct door.

Op de hoofdpagina kun je direct zien wat populaire livestreams op dat moment zijn, daaronder staan andere aanbevolen video’s. In de navigatiebalk bovenin schakel je naar aanbevolen games en trends en daarnaast vind je gamingkanalen waarop je bent geabonneerd. Wil je gewoon wat door livestream-kanalen browsen, dan ga je naar het laatste icoontje, waar populaire streams worden gebundeld. Uiteraard is er ook een zoekfunctie, mocht je iets specifieks willen zien. Video’s zijn naar de Chromecast te streamen, zodat je ze op tv kunt bekijken.

YouTube Gaming is helemaal gericht op games. Het is dan ook niet mogelijk om andere soort video’s te bekijken. Wel handig is dat je filmpjes en streams naar onderen kunt vegen. Hij blijft dan spelen terwijl jij door de app navigeert. Tijdens het kijken naar streams kun je mee chatten met anderen, veel streamers lezen de opmerkingen en betrekken de community zo bij hun speelsessie.

YouTube Gaming downloaden

YouTube Gaming is gratis te downloaden in de App Store. Voor de installatie is 70,4MB aan vrije opslagruimte nodig, evenals iOS 7 of nieuwer.

YouTube Gaming

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

YouTube Gaming
YouTube Gaming
YouTube Gaming
YouTube Gaming
YouTube Gaming
YouTube Gaming
YouTube Gaming
YouTube Gaming
YouTube Gaming
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu