YouTube-redesign is meer dan een nieuw logo

Erwin Vogelaar
29 augustus 2017, 20:24
2 min leestijd
YouTube-redesign is meer dan een nieuw logo
YouTube

YouTube

Gratis

Reviewscore

8,5

De YouTube-app van Google is vernieuwd en krijgt onder andere een stapel nieuwe functies. Voor het eerst sinds twaalf jaar krijgt de dienst met dit YouTube-design ook een nieuw logo.

Lees verder na de advertentie.

YouTube-design met nieuwe functies

Google vond het tijd om YouTube te vernieuwen. Daarom is het design aangepakt en krijgen we ook een stapel nieuwe functies in de app. Het belangrijkste is dat de speler zich binnenkort veel beter aanpast aan het formaat van de video. Kijk je bijvoorbeeld in de toekomst een verticale of vierkante video, dan zie je geen zwarte balken meer. In een tijd waar video in allerlei formaten worden opgenomen en gemonteerd, is dat een welkome toevoeging.

Ook fijn is dat het nu mogelijk is om de snelheid van video’s aan te passen. In de app is het nu net als YouTube op desktop mogelijk om een video trager of juist sneller af te spelen. Google experimenteert ook aan een nieuwe beweging. Eerder was het al mogelijk om door tweemaal links of rechts op het scherm te tikken de video terug of vooruit te spoelen. Binnenkort kun je ook met een veeg van rechts naar links de volgende video starten.

Kijk je een filmpje op het volledige scherm, dan krijg je met een tikje een lijst met aanbevolen video’s te zien. Dit is een slimme manier om je door te laten kijken. In plaats van dat je de video en de app sluit, start je zo sneller weer een volgende video.

Kleine verbeteringen

Daarnaast zijn er nog enkele kleine verbeteringen. Zoals gezegd heeft YouTube een nieuw logo, voor het eerst sinds twaalf jaar. Daarnaast zijn de navigatietabbladen aan de onderkant van de app geplaatst. Bij deze tabbladen vind je nu ook een tabblad voor je bibliotheek en eentje voor je account, zodat je daar snel bij kunt.

Download YouTube in de App Store (gratis)

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store
Categorie: Foto en video
Spotlight: Youtube

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's