Bekijk YouTube-video’s in virtual reality met Google Cardboard
Redactie
YouTube

YouTube

Gratis

Onze score

9

In de nieuwe iOS-versie van YouTube kun je filmpjes in virtual reality bekijken met de Google Cardboard. De goedkope kartonnen vr-bril van Google ondersteunt iedere video van de populaire dienst.

YouTube Cardboard-ondersteuning

Het was al mogelijk om in de YouTube-app 360-graden-video’s te bekijken, waarbij je over het scherm moest swipen om verschillende hoeken te checken. Door de Cardboard-ondersteuning behoort dit tot de verleden tijd, mits je natuurlijk in het bezit bent van deze vr-bril. De Google Cardboard is een kartonnen en goedkope headset die je smartphone omtovert tot een virtual reality-bril. Door de lage prijs is het een prima instapmodel om kennis te maken met virtual reality.

Youtube Cardboard-ondersteuning

In de nieuwe YouTube-app kun je onder een video selecteren of je een ‘m in virtual reality wilt zien via de vr-bril, of dat het filmpje op een tv moet worden weergegeven. De speciale Cardboard-knop splitst iedere video in tweeën voor de vr-weergave. Video’s die in 360 graden op zijn genomen geven de beste virtual reality-weergave, maar ook reguliere video’s krijgen een tof effect. De update komt echter niet als een verrassing, aangezien de Android-versie van YouTube al een tijdje beschikt over Cardboard-ondersteuning.

YouTube-reclames

In de vorige YouTube-update is er een nieuw soort advertentie geïntroduceerd. Deze ‘Bumper’-ads worden net als reguliere advertenties voor een filmpje op YouTube getoond. De nieuwe reclames duren slechts zes seconden, waarna deze automatisch verdwijnt.

YouTube-app downloaden

YouTube is gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 52,7MB vrije ruimte en werkt op iOS 7 en hoger.

YouTube

Google LLC

9 (1270 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.