Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

YouTube laat je nu je apps livestreamen en meer verbeteringen

Erwin Vogelaar
5 september 2017, 20:29
2 min leestijd
YouTube laat je nu je apps livestreamen en meer verbeteringen
YouTube

YouTube

Gratis

Reviewscore

8,5

Je kunt nu met YouTube apps livestreamen. Dit betekent dat je jouw games, creatieve uitingen en andere dingen live met de wereld deelt.

Lees verder na de advertentie.

Met YouTube apps livestreamen

Het was met YouTube op iOS al mogelijk om via de camera op je iPhone te livestreamen. Nu is het ook mogelijk om wat op je scherm staat met de wereld te delen. Deze functie was al beschikbaar voor Android-gebruikers, maar nu mag je er ook op iOS mee aan de slag.

YouTube gebruikt hiervoor Apples ReplayKit. Dit is een framework waarmee zowel video van het scherm als audio van de microfoon opgenomen wordt. Apps moeten dit framework ondersteunen, voordat jij de app kan streamen op YouTube.

youtube apps livestreamen

Meer verbeteringen voor livestreams

Naast de toffe mogelijkheid om apps te streamen, zijn er nog meer verbeteringen. Zo heb je nu niet meer duizend abonnees nodig om een stream te starten. Al honderd volgers is genoeg.

Daarnaast maakt YouTube gebruik van een nieuwe technologie, waardoor er nauwelijks vertraging tussen jou en de kijkers zit. Selecteer je bij de instellingen de ultra-low-latency-optie, dan zit er maar enkele seconden tussen.

Meer mogelijkheden voor moderatie

Voor mensen die vaak livestreams doen, wordt het nu ook makkelijker om de chat te modereren. Met de alt/optieknop op het toetsenbord pauzeert de chat, zodat de streamer berichten kan verwijderen of juist kan goedkeuren. Het is ook mogelijk om iemand anders moderator te maken.

Streamers krijgen tevens de mogelijkheid om een automatisch moderatiesysteem aan te zetten. YouTube zal dan potentiële nare berichten vasthouden totdat de streamer de mogelijkheid krijgt om deze goed te keuren of te verbergen. Het is echter nog onduidelijk of dit ook goed werkt met Nederlandse reacties.

De nieuwe functies rollen vanaf vandaag wereldwijd uit. Zorg er dus voor dat je de nieuwste versie van de app installeert via onderstaande link.

Download YouTube in de App Store (gratis)

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's