Placeholder

De standaard YouTube applicatie die vooralsnog altijd in de iPhone-software voorgebakken zit gaat verdwijnen. Het blijft wel mogelijk om YouTube-video’s vanuit de browser te bekijken met Apple’s nieuwste besturingssysteem iOS 6.

Google werkt hard aan een eigen applicatie voor YouTube. Zo kunnen gebruikers alsnog gebruik maken van YouTube door de applicatie van eigenaar Google te downloaden uit de App Store.Vanaf het begin van de iPhone in 2007 maken veel iPhone-gebruikers dagelijks gebruik van de geïntegreerde YouTube -applicatie. Apple heeft een officiële verklaring afgeleverd waarin staat dat de licentie met YouTube verlopen is.

Deskundige gaan van een andere oorzaak uit. Er is de afgelopen tijd veel strijd tussen Google en Apple, onderanderen over ‘gestolen’ producten en diensten, maar ook over patenten. Een paar weken eerder kondigde Apple ook al aan de kaarten van Google in iOS te vervangen door eigen kaarten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple heeft langzamerhand alle elementen van Google uit haar producten en software vervangen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.