De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

YouTube voor iOS ondersteunt nu 60 fps

Rutger Otto
1 juli 2015, 15:15
1 min leestijd
YouTube voor iOS ondersteunt nu 60 fps

De YouTube-app voor iOS heeft een stille update gekregen, waardoor je nu naar super vloeiende beelden kunt kijken op je iPhone of iPad.

Lees verder na de advertentie.

YouTube 60fps op iOS

De kwaliteit van een video die je op Youtube kijkt is niet alleen afhankelijk van hoeveel pixels er getoond worden. Sinds een tijdje werkt de online videodienst van Google ook met een stuk meer frames per seconde als je in 720p of 1080p kijkt. Daardoor worden meer beeldjes getoond, waardoor je levensechte bewegingen ziet die heel vloeiend bewegen.

Op de computer was die optie er dus al langer, nu bekijk je deze kwaliteit ook in de iOS-app van YouTube. Dat is niet vanzelf ingesteld, dus je moet dat even handmatig doen. Het werkt zo:

  1. Open de YouTube-app;
  2. Zoek een video om te bekijken;
  3. Tik tijdens het afspelen op de drie puntjes rechtsboven in beeld;
  4. Kies voor ‘Kwaliteit’;
  5. Tik 720p60 of 1080p60 aan (indien beschikbaar).

Niet elke video biedt ondersteuning voor 60 fps. Google deelde zelf een video van de Playstation 4-game Far Cry 4 waarin je de instellingen kunt doorvoeren. De video bekijk je hieronder.

Meer frames oogt mooier

Normaal gesproken draait YouTube video’s die 30 frames per seconden tonen. Een verdubbeling daarvan oogt logischerwijs een heel stuk vloeiender. Vooral mensen die veel naar gaming-video’s kijken is dit een uitkomst, omdat veel (pc-)games tegenwoordig op 60fps draaien. Bij films en tv is dat nog een ander verhaal, die draaien normaal gesproken respectievelijk op 24fps en 30fps.

Lees meer over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu