Your Passenger Rights app voor iPhone gelanceerd
Redactie

De Europese Commissie heeft de app Your Passenger Rights voor onder meer de iPhone ontwikkeld om reizigers op hun rechten te wijzen. Zo wordt er informatie gegeven over je rechten als gestrande reiziger met de trein of als je bagage is kwijtgeraakt op het vliegveld.

Rechten als reiziger

De Europese Commissie wil gestrande reizigers graag op hun rechten wijzen. De applicatie Your Passenger Rights biedt aan miljoenen mensen informatie over hun rechten als reiziger. Dat komt dus mooi uit als je gefrustreerd de nacht op een vliegveld moet doorbrengen, omdat je vliegtuig niet vertrokken is. Met je iPhone in de hand heb je dan meteen toegang tot concrete informatie over je rechten. De app is in verschillende situaties een uitkomst, want juist in onverwachte situaties is het als reiziger toch prettig om te weten wat je rechten zijn en hoe je daar aanspraak op kunt maken.

Hoogte schadevergoeding

Er kunnen zich natuurlijk veel verschillende situaties voordoen, waar je als reiziger mee te maken kunt krijgen. Het handige van de app is, dat er voor elke potentiële probleemsituatie een uitlegt volgt met daarin je rechten. Mocht je vlucht bijvoorbeeld geannuleerd zijn en volgt er een instapweigering, dan heb je volgens de informatie uit de app dus recht op een schadevergoeding. Zelfs de hoogte van de vergoeding wordt er bij vermeld en die bedraagt in het genoemde voorbeeld tussen de 125 euro en 600 euro.

De app Your Passenger Rights is gratis te downloaden op je iPhone en zal in 2013 verder worden uitgebreid met informatie over vervoer over zee en binnenwateren en vervoer per bus of touringcar.

Reizigersrechten

European Union Apps

0,0 (0 reviews)
Gratis via App Store
Reizigersrechten
Reizigersrechten
Reizigersrechten

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.