Vergeet Yo, hier is Hodor

Rutger Otto
1 juli 2014, 11:56
2 min leestijd
Vergeet Yo, hier is Hodor

Zoals dat gaat met populaire apps, staan er ook van de supersimpele berichten-app Yo een aantal klonen in de App Store. De beste is Hodor (je weet wel, van Game of Thrones), waarmee je de tekst ‘Hodor’ naar vrienden stuurt. Hodor!

Yo, maar dan in een Game of Thrones jasje

yo hodor klein

Het is natuurlijk een simpele kloon van de Yo-app, maar Hodor is een perfect alternatief. Hodor is een personage uit Game of Thrones die niet echt kan communiceren. Het enige wat hij kan uitbrengen is zijn eigen naam: Hodor. Met de ‘Yo Hodor’-app kunnen jij en je vrienden precies hetzelfde doen.

Lees verder na de advertentie.

De app is voor de grap gemaakt door Tyler Hedrick, een ex-stagiair van Facebook die nu als iOS-ontwikkelaar bij het sociale blogplatform Medium werkt. Op Twitter grapte hij eerder al: “Hodoren is veel cooler dan Yo’en.”

Zit HBO achter Yo, Hodor aan?

Hedrick maakte de app voor de grap, voor eigen gebruik. Maar nu staat de Yo Hodor, dan toch in de App Store. Hedrick vertelt TechCrunch dat hij bang was dat HBO of Yo hem zouden aanklagen, iets wat nog steeds kan gebeuren, waarna de app mogelijk niet meer te downloaden is.

“Ik gebruik een geluidsfragment uit de serie voor notificaties”, zegt hij. “Dat is dus ook niet van mij. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar ik neem aan dat ze me een kans geven om de app offline te halen voordat ze me aanklagen.”

Hedrick maakte Yo Hodor nadat Yo groot werd om te kijken hoeveel tijd het hem zou kosten om de app na te maken. Het lukte hem in vier uur, de helft van de tijd die Yo-maker Or Arbel nodig had voor zijn app. Yo Hodor was eerst alleen beschikbaar voor de medewerkers van Medium, die het allemaal grappig vonden. “Toen ik erover tweette kreeg het aardig wat aandacht, dus besloot ik het toch maar in de App Store te zetten.”

Yo Hodor downloaden

In tegenstelling tot Yo, kun je geen vrienden vinden via sociale media, maar moet je ze toevoegen door hun naam in te voeren. Tot dusver zijn er ruim 10 duizend Hodor verzonden. Je kan de app gratis downloaden voor iOS 7.1 of nieuwer (zolang het kan). Er is 9,2 MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu