Breaking Bad’s Aaron Paul zet iOS-app Yo Bitch online
Rutger Otto

Acteur Aaron Paul is bij de meeste mensen bekend als Jesse Pinkman uit Breaking Bad. Hij heeft de app YB (Yo, Bitch!) uitgebracht, woorden die hij vaak zei in de serie.

Aaron Paul kondigde de app zelf aan op Twitter. “Yo Bitch! Voor iedereen die me ooit heeft gevraagd hen een bitch te noemen, alsjeblieft. Het is een App Bitch! Fijne feestdagen.”

Yo Bitch

In wezen is YB niets anders dan een Yo-kloon. Die app werd die jaar populair, gebruikers konden in het begin alleen ‘Yo’ naar elkaar sturen. YB werkt op dezelfde manier, maar in plaats van Yo kan je verschillende varianten van ‘Yo, Bitch’ naar elkaar sturen. Allemaal ingesproken door Aaron Paul zelf, uiteraard. De acteur heeft deze uitspraak vaak op straat voor vreemden moeten doen, nu is dat dus niet meer nodig.

Net als bij de Yo-app kun je vrienden toevoegen. Door op hun naam te tikken, stuur je vervolgens een ‘Yo, Bitch’. Die komt dan met een notificatie binnen. Veeg je naar rechts over de naam van iemand uit je lijst, dan kun je andere varianten kiezen. Standaard is er een normale Yo, Bitch, maar je kan Aaron Paul de woorden ook laten fluisteren of snauwen. Via in-app aankopen zijn er andere pakketten te koop met andere woorden (‘nope, bitch’ of ‘haha, bitch’, bijvoorbeeld).

Download Yo Bitch

Om in te loggen, dien je een gebruikersnaam, wachtwoord en telefoonnummer op te geven. Vervolgens kun je meteen beginnen. Aaron Paul waarschuwt bij het openen van de app wel dat YB puur voor de lol is, ‘zorg dat je vrienden niet ontslagen worden’. De uitspraken zijn inderdaad niet helemaal geschikt voor op de werkvloer.

Download YB gratis voor iOS 7 of nieuwer. Voor installatie is 26,1MB aan vrije opslagruimte nodig.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.