Yahoo Weer uitgebracht, mooie en simpele weerapp voor iPhone
Wouter Nijsen

De stijlvol vormgegeven weerapp Yahoo Weer is vanaf vandaag in de App Store te downloaden en laat op de achtergrond een slideshow van foto’s van Nederland zien. De foto’s zijn gemaakt door Nederlandse fotografen en worden van de fotowebsite Flickr gehaald.

De nieuwe app laat naast de foto’s en de huidige temperatuur ook de weersverwachting, details over het weer, een kaart, de neerslag, wind en luchtdruk en de stand van de zon en maan zien. Een vrij uitgebreide app, maar ondanks al deze functies oogt Yahoo Weer toch enorm simplistisch.

Yahoo Weer: weer een mooie weerapp

mzl.garswktc.320x480-75Als je de weerapp opstart, kom je in het openingsscherm met de groto Flickr-foto en temperatuur, waar bovenaan de plaats en tijd staat. Je kunt verschillende locaties toevoegen, maar het is ook mogelijk dat Yahoo Weer via de GPS van je iPhone de locatie bepaalt. Omlaag scrollen laat meer informatie zien, waarvan de weersverwachting, wind en luchtdruk en de stand van de zon en maan geanimeerde content is. Het is daarbij mogelijk om de verschillende blokken content in volgorde te rangschikken zodat je altijd direct ziet wat jij het belangrijkste vindt.

De kaart in Yahoo Weer kan worden vergroot om onder andere de temperatuur, windkracht en bewolking over de kaart van Nederland te tonen. De app biedt daarnaast ook de mogelijkheid om informatie van andere locaties te bekijken door horizontaal te swipen. Zo wissel je snel tussen je favoriete steden.

Yahoo Weer is gratis in de App Store te downloaden.

[app 628677149][appimg 628677149]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.