Wees snel op de hoogte van belangrijk wereldnieuws met Yahoo News Digest

Rutger Otto
8 mei 2014, 14:11
2 min leestijd
Wees snel op de hoogte van belangrijk wereldnieuws met Yahoo News Digest

News Digest, de nieuwscurator en samenvatting-app van Yahoo, is nu wereldwijd te downloaden voor iOS. Met de app blijf je kort maar krachtig op de hoogte van het belangrijkste nieuws.

Lees verder na de advertentie.

news digest klein

De service van Yahoo werd begin dit jaar gelanceerd voor gebruikers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Nu is de rest van de wereld aan de beurt.

News Digest presenteert twee keer per dag (‘s ochtends om acht uur en ‘s avonds om zes uur) het belangrijkste nieuws. Dat doet de app op geheel eigen wijze. Steeds wordt het topnieuws gepresenteerd als een soort samenvatting door een combinatie van menselijke curatoren en algoritmes. Elk verhaal in de app is volgens Yahoo ‘een collectie van atomen’. Zo worden artikelen aangevuld met kaarten, stukjes van Wikipedia, video’s en foto’s. Alles om het nieuws in hapklare brokken te kunnen presenteren.

Van de maker van Summly

News Digest werd gebaseerd op Summly, een startup van de Britse tiener Nick D’Aloiso die ruim een jaar geleden werd opgekocht door Yahoo voor maar liefst 30 miljoen dollar. Summly maakte op basis van een slim algoritme al korte samenvattingen van artikelen. Deze waren tussen de 300 en 400 tekens lang: meer dan een tweet, korter dan een nieuwsbericht. De samenvattingen in News Digest zijn langer.

Het is een goed idee om artikelen op de manier van News Digest te presenteren. Twee keer per dag het belangrijkste nieuws, lekker kort. Daarnaast oogt de app, geheel volgens recept van Yahoo, prachtig.

News Digest mis alleen nog Nederlandse content

Steeds krijg je een aantal artikelen voorgeschoteld op de homepagina. De koppen van deze verhalen zijn gekleurd en verraden de categorie. Onder de kop staat met icoontjes aangegeven wat voor content je in de samenvatting kunt verwachten, zoals foto’s en tweets. Onderaan de ‘laatste editie’ kun je zien hoeveel verhalen je al hebt gelezen. In het menu kun je in een mooie countdown zien hoe lang het nog duurt voordat de volgende editie er is.

Aan de presentatie valt kortom weinig af te dingen. Wel jammer is het dat News Digest op dit moment geen Nederlandse content biedt. Als gebruiker moet je putten uit de internationale editie. Met de globale uitrol van de app is het hopen dat de content snel lokaler wordt. Dan hebben we er een mooie nieuwsapp bij.

Yahoo News Digest is gratis te downloaden. iOS 7 is vereist, evenals 19,2 MB vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu