Vernieuwd Yahoo Messenger laat je berichten terughalen

Rutger Otto
4 december 2015, 11:30
2 min leestijd
Vernieuwd Yahoo Messenger laat je berichten terughalen
Yahoo Messenger

Yahoo Messenger

Gratis

Reviewscore

7

Yahoo probeert het nog eens met een Messenger-app. Maar heeft de volledig vernieuwde chat-app genoeg te bieden om WhatsApp of Facebook Messenger aan de kant te schuiven?

Lees verder na de advertentie.

Yahoo Messenger is terug

Yahoo Messenger is helemaal klaar voor zijn comeback. Hij is zowel beschikbaar op iOS als op het web en te gebruiken vanuit Yahoo’s e-maildienst. De app is op het eerste gezicht niet direct veel anders dan andere chat-apps, maar Yahoo heeft wat functies achter de hand.

De belangrijkste is misschien wel dat je als gebruiker verstuurde berichten kunt terughalen. Dat is iets wat geen andere grote concurrent biedt – daar kun je meestal wel een verzonden bericht verwijderen, maar die blijft dan zichtbaar voor de ander. Zelfs na een paar maanden kun je nog Yahoo Messages terughalen. Handig als je bijvoorbeeld dronken foto’s of berichtjes hebt gestuurd.

yahoo messenger

Foto’s en gifjes

Ook vindt Yahoo het belangrijk dat je snel veel plaatjes kunt verzenden. De ontvanger krijgt eerst een wat vage afbeelding binnen, maar blijft ondertussen downloaden om de resolutie op te krikken. Zo kun je wel alvast kijken wat iemand heeft gestuurd, zonder dat je op grote bestanden hoeft te wachten.

Verder nieuw is dat je berichten van jezelf en anderen kan liken, zoals op Facebook en Twitter mogelijk is. Yahoo is ook helemaal bij de tijd, want vanuit de Messenger-app vind je snel gifjes om bij je berichten te voegen. Daarmee blaas je wat meer leven in gesprekken. Overigens heeft Facebook Messenger die mogelijkheid ook al. In de toekomst belooft Yahoo ook meer opties toe te voegen voor video’s.

Yahoo Messenger downloaden

Wat voor andere chatdiensten geldt, is ook zo voor Yahoo Messenger: het valt of staat met de mensen uit je vrienden- of familiekring die ervan gebruikmaken. Het is dan ook maar de vraag of Yahoo genoeg nieuws weet te bieden om mensen te laten overstappen van WhatsApp of Facebook Messenger.

Yahoo Messenger

Yahoo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Yahoo Messenger
Yahoo Messenger
Yahoo Messenger
Yahoo Messenger
Yahoo Messenger
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu