xGPS krijgt gesproken instructies

Redactie
9 februari 2009, 11:36
1 min leestijd

xGPS is een routenavigatie-applicatie voor de iPhone die gebruik maakt van Google Maps. Het werkt alleen als je een externe GPS-module met je iPhone hebt verbonden. De makers van xGPS hebben nieuwe informatievrijgegeven over de laatste testversie van het programma.

<br />In deze testversie is iets totaal nieuws te horen. Je wordt nu namelijk aangesproken door een stem als je in actie moet komen. Je kent het waarschijnlijk wel van een TomTom. Met zinnetjes als “over 400 meter rechts afslaan” en “bestemming bereikt” wordt je van punt A naar punt B geholpen.

Deze spraakfunctie gaat nog net iets verder. De stem leest de namen van de straten helemaal voor. Het klinkt allemaal nog wat raar, want want het is geen mens die je toespreekt, maar een computer.

Ik zou het mooier vinden als ze gewoon de zinnen “ga hier links af” en “na 400 meter rechts af” erin zouden zetten. Dit klinkt mooier, en is duidelijker als je gaat rijden. Waarschijnlijk komen ze hier zelf ook wel achter na een tijdje.

Lees verder na de advertentie.

Nogmaals, de software is dus alleen te gebruiken met een GPS-module van xGPS en een jailbroken iPhone. De software kan je downloaden door deze repo toe te voegen in Cydia of installer: http://cydia.xwaves.net.

Categorie: Navigatie Apps
Spotlights: Cydia, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's