xGPS in gebruik

Redactie
17 februari 2009, 20:13
2 min leestijd
xGPS in gebruik

Een paar dagen geleden schreef ik een bericht over xGPS, een gratis route-navigatie applicatie, dat ging over een update met gesproken aanwijzingen. Nou is die update er nog niet, maar ik kon niet wachten met een review over de praktijkervaring.

<br />Ik heb zelf helaas mijn rijbewijs nog niet, ben er druk mee bezig, dus heb ik het getest met een vriend. In een Mini zijn we vanaf mijn huis, in Beverwijk, naar Amsterdam gereden. Onderweg hebben wij verschillende dingen meegemaakt.

Thuis

Thuis heb ik de route op gezocht. Dit was even lastig, maar nu zou ik het in een paar seconde kunnen. De kaart-informatie haalde ik van internet, maar ik had de kaart niet offline gehaald. Binnen enkele seconden was de route gepland. 

Eenmaal buiten gekomen klikte ik op de knop “GPS activeren”. Wat mij opviel was dat na 10 seconden al een sterk signaal te ontvangen was. Dit is opmerkelijk sneller dan bijvoorbeeld een TomTom, waarbij het soms wel een kwartier duurt voordat je dit signaal ontvangt.

Lees verder na de advertentie.

In de Auto

In de auto verliep bijna alles goed. De pijl op de kaart, die de auto voorstelt, beweegt schokkerig. Dit is vooral in de bebouwde-kom lastig. Als je snel wilt zien welke afslag je moet hebben gaat dat niet.

De kaart beweegt tijdens het rijden goed mee. Als je een bocht neemt zie je bijna gelijk de kaart mee rijden zodat je altijd naar voren rijdt op de kaart.

Op een stukje snelweg verloor de iPhone alle verbindingen, op de GPS-verbinding na. Het gevolg van deze netwerk-fout was dat de pijl over een geblokt stuk land zweefde. Dit gebeurde omdat ik de kaart van internet haalde tijdens het rijden. Dit had voorkomen kunnen worden door de kaart thuis, via WiFi, te downloaden.

Ondanks deze fout is alles goed verlopen. Je hebt namelijk geen 3d-kaarten nodig, of mooie grafische landschappen met kleurtjes voor elke soort bodem. Je hebt geen honderdduizend opties nodig om je kleuren te wijzigen en je route te plannen. Een stem, dat miste ik wel, maar met zicht op de toekomst is dit nu wel even te verdragen.

xGPS is gratis te downloaden via Cydia, je moet dan wel even deze repo toevoegen: http://cydia.xwaves.net

Categorie: Navigatie Apps
Spotlights: Cydia, TomTom

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's