XCOM iOS tijdelijk afgeprijsd
Roel van Hout

Eén van de mooiste en grootste iOS-spellen tot nu toe, XCOM iOS, is tijdelijk afgeprijsd naar 8,99 euro.

XCOM iOS (voluit XCOM: Enemy Unknown) is een strategiespel waarin je de controle neemt over een groep commando’s, die het opnemen tegen buitenaardse wezens. Deze aliens zijn druk bezig met een invasie van de aarde, en het is aan jou om deze te beëindigen. Daarvoor heb je de beschikking over elite-soldaten, met elk hun eigen specialiteiten.

Het spel werd eerst uitgebracht voor de grote gameconsoles, maar maakte enige tijd geleden de overstap naar iOS. XCOM iOS kan met recht één van de mooiste, grootste en diepste spellen op de iPhone en iPad worden genoemd: aan de iOS-versie is, behalve natuurlijk de besturing, nauwelijks iets veranderd.

XCOM iOS krijgt asynchrone multiplayer

xcom iosDe game, die in juni al verscheen, heeft vandaag een update gekregen: het is nu mogelijk om asynchroon samen te spelen. Dat betekent dat je een potje kunt beginnen, een zet kunt doen en vervolgens kunt wachten tot je tegenstander de tijd heeft gehad om te reageren. Precies zoals WordFeud, dus. XCOM iOS leent zich daar uitstekend voor, aangezien je wanneer je het tegen de computer opneemt ook op je beurt moet wachten.

Om de update te vieren is XCOM dus tijdelijk fiks afgeprijsd: van 17,99 euro naar 8,99 euro. Let wel op: je moet minstens een iPhone 4S of iPad 2 hebben om het spel te kunnen spelen. Op oudere iPhones of iPads werkt het spel niet.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.