Type vliegensvlug op je iPhone met het WRIO Keyboard

6 juni 2016, 11:45
2 min leestijd
Type vliegensvlug op je iPhone met het WRIO Keyboard
Typewise Offline Keyboard

Typewise Offline Keyboard

€ 29,99

Reviewscore

8

Ben je het standaard iOS-toetsenbord beu, of gaat het versturen van berichten je niet snel genoeg? Dan is WRIO Keyboard een interessant alternatief. Met de app personaliseer je niet alleen je toetsenbord, maar je gaat er ook een stuk vlugger van typen.

Lees verder na de advertentie.

Vliegensvlug typen met WRIO Keyboard

De ontwikkelaars van WRIO (Write It Once) beweren dat je minimaal 20 tot wel 70 procent sneller gaat typen met dit toetsenbord. Het toetsenbord wijkt erg af van de standaard. Zo zijn de letters terug te vinden in een soort honingraat, waardoor het qwerty-toetsenbord er heel anders uitziet. Ook ontbreken de spatiebalk, shift- en backspace-knoppen. Deze features zitten namelijk verwerkt in het toetsenbord zelf. Druk op de twee lege vakjes in het midden voor een spatie, schuif omhoog voor een hoofdletter en schuif naar links om tekst te verwijderen. Wil je een tekst herstellen, schuif dan naar rechts.

Voor interpunctie maak je gebruik van de twee knoppen aan de zijkant. Wil je een accent toevoegen aan een letter, houd dan het scherm ingedrukt op de betreffende letter. Na een seconde verschijnt er een overzicht met alle beschikbare accenten. Ook liefhebbers van emoji zitten goed bij WRIO Keyboard. Wanneer je de cijferknop ingedrukt houdt, verschijnt er een apart toetsenbord met meer dan duizend emoji die je naar hartenlust kunt gebruiken.

Het weglaten van de extra knoppen zorgt ervoor dat andere toetsen meer ruimte krijgen. Deze grote knoppen moeten ervoor zorgen dat je minder typefouten maakt. In combinatie met het vervormde toetsenbord is dit uiteraard even wennen, maar volgens de ontwikkelaars van WRIO moet je na een week of twee gewend zijn aan het nieuwe toetsenbord. Dat lijkt misschien wat kort, maar houd er rekening mee je een toetsenbord op je iPhone continu gebruikt om te communiceren. Mede daardoor raak je snel gewend aan het toetsenbord.

De app herkent de taal en op welke manier je typt. Hoe meer je typt op WRIO, hoe beter de woordsuggesties zijn. Daarnaast is het thema van je toetsenbord volledig naar eigen smaak aan te passen met de tientallen verschillende thema’s. Het zijn dit soort kleine extra’s en aanpassingen waardoor WRIO Keyboard een genot is om mee te typen.

WRIO Keyboard downloaden

WRIO Keyboard is voor 2,99 euro te downloaden in de App Store. De app vereist minimaal 25,3MB aan vrije opslagruimte en werkt op iOS 9 of hoger.

Typewise Offline Keyboard

Typewise AG

€ 29,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu