Aandoenlijke wormen vernietigen elkaar in Worms 4

Redactie
4 september 2015, 16:55
2 min leestijd
Aandoenlijke wormen vernietigen elkaar in Worms 4
Worms™ 4

Worms™ 4

€ 1,19

Reviewscore

9

Worms was een significant onderdeel van mijn jeugd. Uren werden doorgebracht achter de computer in het gezelschap van de moordlustige wormen en enkele vrienden. Is Worms 4 voor iOS weer net zo leuk als vroeger?

Lees verder na de advertentie.

Het nieuwe deel in de serie draait nog steeds om twee teams van bloeddorstige wormen die de strijd met elkaar aangaan. De teams bestoken elkaar om de beurt met een arsenaal aan wapens en kunnen hierbij ook de omgeving volledig inzetten en/of verwoesten om het andere leger te verslaan. Het klinkt eigenlijk heel cru; het afslachten van een leger aan wormen. De felle kleuren en de cartooneske vormgeving van de wormen zorgen er echter voor dat de game grafisch aandoenlijk oogt in plaats van afschrikwekkend te zijn.

Vernieuwingen Worms 4

Worms 4 brengt ook weer een nieuw arsenaal aan wapens met zich mee. Eén daarvan is Hayley’s Comet, een vlammenwerper die zeker meerdere wormen uitschakelt in één beurt. De wapens in de nieuwe Worms-game hebben meer dan honderd upgrades tot hun beschikking, waarmee je onder meer het effect van de wapens kan vergroten.

In totaal zijn er 80 singeplayer-missies beschikbaar in vijf verschillende locaties: Middle Turf, Candiville, Wacky-Habara, Tommorw Islands en de Fro Zone, die ook weer prachtig zijn vormgegeven. Daarnaast beschikt de game natuurlijk over een multiplayermodus, die Worms 4 net iets leuker maakt. Wat geeft immers meer voldoening dan het leger wormen van één van je vrienden om zeep te helpen?

Rode en blauwe legers

Per dag zijn er wisselende uitdagingen waarmee je een beloning kunt behalen voor jezelf, maar ook voor de factie, het rode of het blauwe leger, waarbij je je kunt aansluiten. Nieuw hierbij is ‘Wereldevenementen’, een wekelijks evenement waarbij spelers wereldwijd tegen elkaar strijden voor nieuwe beloningen voor hun factie.

Groot voordeel van Worms 4 is dat de snelheid er op vooruit is gegaan. Doordat de landschappen en teams zijn verkleind en de wedstrijdduur is verkort is de game meer geschikt gemaakt voor mobiel gebruik. Tel daar een versimpeling van de besturing bij op en je kan concluderen dat Worms 4 een vooruitgang van Worms 3 is. Ik heb alweer zin om te spelen!

Download Worms 4

Worms 4 is in de App Store te downloaden voor 4,99 euro. De app vereist 150 MB aan vrije ruimte en minimaal iOS 8.0. Download de game via de link hieronder.

Worms™ 4

Team17 Digital Limited

€ 1,19 via App Store

Worms™ 4
Worms™ 4
Worms™ 4
Worms™ 4
Worms™ 4
Worms™ 4
Worms™ 4
Worms™ 4
Worms™ 4
Worms™ 4
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu