Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

World of Warriors: verzamel krijgers en vecht tegen de elementen

Rutger Otto
9 november 2014, 13:06
2 min leestijd
World of Warriors: verzamel krijgers en vecht tegen de elementen

“Stel je een combinatie voor van Horrible Histories meets Game of Thrones meets Pokemon”, zei de oprichter van studio Mind Candy, Michael Acton Smith. Is die omschrijving helemaal terecht voor World of Warriors?

Lees verder na de advertentie.

Aantrekkelijke game

Mind Candy is een studio die je misschien kent van Moshi Monsters. De nieuwste game is echter World of Warriors, dat deze week door de redactie van Apple wordt uitgelicht in de App Store.

World of Warriors is enorm aantrekkelijk door het koddige uiterlijk van de app. De personages en omgevingen ogen enorm kleurrijk en cartoony en dat is onderdeel van de charme. Met de krijgers ga je de strijd aan tegen vijanden. Dit doe je door aanvallen te timen. Een balkje gaat lopen en als het streepje in beeld wordt bereikt moet je tikken. Een perfecte timing zorgt voor meer schade dan als je ernaast timet.

Official World of Warriors - App Store Trailer

Vechten en verzamelen

Door te vechten verzamel je goud en materiaal waarmee je talismannen kunt maken, die je poppetjes sterker maken. Over de personages gesproken: ook deze verzamel je. De vergelijking met Pokémon is wat dat betreft niet zo vreemd. Je breidt jouw leger van krijgers uit met personages die allemaal iets andere krachten hebben.

Eveneens vergelijkbaar met Pokémon is de strategie. In World of Warriors maak je gebruik van de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht. Water is sterk tegen vuur, vuur is sterk tegen aarde en ga zo maar door. Door je poppetjes op een bepaalde manier op te stellen kan je strategisch het gevecht in gaan.

World of Warriors heeft niet alleen een koddig uiterlijk, maar gaat dus iets dieper dan je op het eerste gezicht zou denken. Zeker omdat je personages ook nog te trainen zijn en steeds sterker worden. Wel is de app freemium, dat betekent dat je echt geld aan het spel kan besteden om bijvoorbeeld tijd te versnellen.

world of warriors

World of Warriors downloaden

De app zelf is gratis te downloaden. Om het spel te kunnen spelen is minimaal iOS 6 of nieuwer benodigd. Voor installatie moet je 349MB aan vrije opslagruimte hebben.

World of Warriors

Fracture Games Limited

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

World of Warriors
World of Warriors
World of Warriors
World of Warriors
World of Warriors
World of Warriors
World of Warriors
World of Warriors
World of Warriors
World of Warriors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu