Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

In World of Thingies vechten monsters tegen elkaar met puzzels

Rutger Otto
31 mei 2014, 16:50
2 min leestijd
In World of Thingies vechten monsters tegen elkaar met puzzels

Er zijn ‘Thingies’ gestolen door de slechterik Bossy Badsacks. Door steeds drie dezelfde monstertjes te combineren op een puzzelgrid zoals Candy Crush moet je ze opnieuw zien te verzamelen.

Lees verder na de advertentie.

World of Thingies is een Candy Crush-achtige game, waarin je steeds tegels op een grid met elkaar moet ruilen om drie dezelfde monsters (Thingies) op een rij te krijgen. Deze ‘match-three’ puzzel game doet in essentie niets nieuws, maar weet een leuke twist aan het genre te geven.

https://www.youtube.com/watch?v=3qPZ8CcIUGc

Offline en online

Zo zijn de levels in de wereld van Landiland afgewisseld met snelle potjes tegen eindbazen, maar speel je ook in online multiplayer tegen echte mensen. In die spellen wint degene die als eerste twee potjes heeft gewonnen. Dat doe je door meer punten te scoren dan je tegenstander, die score wordt gepresenteerd door monstertjes die tegen elkaar vechten. De winnaar blijft overeind.

Krijg je op het grid vier of meer dezelfde monsters naast elkaar, dan verschijnt een speciale steen. Tik je daarop, verdwijnt bijvoorbeeld een hele rij of alle monsters van dezelfde kleur. Je kent het van Candy Crush. Ook is het mogelijk combo’s te maken, waarmee je extra explosies op het speelveld teweeg brengt.

Allerlei speelstijlen in World of Thingies

Naast het puzzelen en schuiven van monsters op het grid, is het spel nog uitgebreider. Spelers kunnen Thingies verzamelen tijdens het spelen. De sterkste monsters kun je in een team van zes opstellen, waarmee je de strijd aangaat tegen anderen. Elke Thingie heeft een eigen skill, die wordt geactiveerd wanneer bepaalde combinaties op het bord worden gemaakt. De monsters kun je ook weer sterker maken door ze vlees te voeren, wat je tijdens het spelen verzamelt.

De app is gratis te downloaden, maar werkt met in-app aankopen. Zijn je levens op, dan kun je nieuwe kopen, dat geldt ook voor power-ups. Je wordt daartoe echter niet gedwongen. Ook kun je Facebook aan het spel koppelen, zodat je elkaar bijvoorbeeld levens kunt geven.

World of Thingies is een nogal volle game met verschillende kleurtjes, monsters en veel spelelementen. Voordat je alles een beetje doorhebt, ben je dus wel een aantal rondes verder. Je kunt het spel gratis downloaden en spelen als je iOS 7 of hoger hebt. Daarnaast is 85,6 MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu