6 manieren waarop Workflow je iPhone slimmer maakt
Opdrachten

Opdrachten

Gratis

Workflow is een nieuwe app voor iOS waarmee je acties op je iPhone automatiseert. Waarom dat zo handig is, lees je in dit artikel.

1. Automatische acties

Met Workflow kun je een reeks acties in gang zetten, met maar één druk op de knop. Een pdfje maken van een willekeurige pagina in Safari? Kan. Elke dag automatisch NASA’s foto van de dag in je fotorol? Wordt geregeld. De routebeschrijving naar het dichtstbijzijnde koffietentje in Google Maps? Geen probleem. Dit soort acties maakt van Workflow een enorm handige app, waarmee je acties die veel handelingen kosten op de iPhone terugbrengt naar één tik.

2. Zo uitgebreid als je zelf wilt

In de basis lijkt Workflow op IFTTT, maar waar je bij IFTTT slechts twee dingen bij elkaar kan programmeren, heb je bij Workflow bijna oneindig veel mogelijkheden. Je kan bijna eindeloze kettingen maken van acties die uitgevoerd moeten worden.

workflow

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

3. Gebruiksvriendelijk

Wat Workflow heel goed doet, is dat het de gebruiksvriendelijkheid pakt van IFTTT, maar het dankzij een simpele veeg-interface met kleuren nóg overzichtelijker maakt. Natuurlijk ben je aan het programmeren (niet alles is vanzelfsprekend mogelijk), dus versimpeld of niet, je zal een tijdje met de app moeten doorbrengen voordat je precies snapt hoe alles werkt. Het maken van kettingreeksen met acties vergt oefening. Overigens legt de app wel uit hoe het precies werkt. Zo begin je met het maken van een automatisch gifje van foto’s die je maakt met de Camera-app.

4. Vooraf ingestelde Workflows

Wil je niet zelf aan de slag met programmeren, dan kun je altijd nog kiezen uit de vooraf ingestelde Workflows. Deze acties zijn er door ontwikkelaars al ingezet. Daar zitten heel handige dingen bij, zoals de functie waarmee je kan zien hoe lang je van huis bent of de functie waarmee je direct een Uber naar huis bestelt. Deze acties zet je gewoon op je homescreen, zodat je er altijd snel gebruik van kan maken. Overigens is het aanpassen van deze Workflows ook een manier om zelf me de app om te leren gaan.

workflow

5. Werkt met andere apps

Een app als Workflow valt of staat met de compatibiliteit met andere apps. Gelukkig werkt Workflow al met de belangrijkste apps, zoals Dropbox, Evernote, Google Maps, Twitter, Facebook en Instagram. Synchroniseren en delen met andere diensten is dus mogelijk.

6. Veelbelovend

Workflow is net uit en heeft misschien nog niet veel om handen. Het is nog even afwachten tot het moment dat meer mensen de app omarmen en ‘recepten’ gaan verzinnen. Voor de mensen die zelf niet te diep in de app willen duiken, maar wel gebruik willen maken van simpele en handige acties kan uiteindelijk een grote verzameling worden gemaakt in de Workflow-app.

Opdrachten

Apple

8,2 (314 reviews)
Gratis via App Store

Opdrachten
Opdrachten
Opdrachten
Opdrachten
Opdrachten
Opdrachten
Opdrachten
Opdrachten

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.