Word jij gek van online reacties? Installeer Shut Up voor iOS

Redactie
24 september 2015, 11:55
3 min leestijd
Word jij gek van online reacties? Installeer Shut Up voor iOS
Shut Up: Comment Blocker

Shut Up: Comment Blocker

Gratis

Reviewscore

5,5

Een nieuwe iOS-app haakt slim in op de nieuwe blokkeermogelijkheden van iOS 9. Shut Up zorgt ervoor dat je niet langer de reacties onder een bericht ziet, hoewel de app niet altijd werkt.

Lees verder na de advertentie.

Shut Up is gebaseerd op shutup.css, de webvariant van de contentblocker die al langer beschikbaar was. Als jij je vaak irriteert aan de reacties die onder een bericht verschijnen, dan hoef je deze nu niet meer te zien door Shut Up Comment Blocker te installeren op je iOS-toestel.

Geen reacties meer

Shut Up werkt alleen in Safari en blokkeert in principe iedere website waarvan jij niet hebt aangegeven de reacties wel te willen zien. De app werkt met contentblockers, een nieuwe functie die door iOS 9 mogelijk is gemaakt. Adblockers maken gebruik van dezelfde methode.

De app laat automatisch wel reacties zien op dribbble.com, facebook.com, github.com, reddit.com en stackoverflow.com omdat hier volgens de ontwerper nog wel eens zinnige reacties staan. Er komt nu ook meteen een nadeel van de app om de hoek kijken, eenmaal ingevoerd kunnen ontblokte websites niet meer geblokkeerd worden in de app.

Wel is het omgekeerde mogelijk; indien je niet een hele website ontblokken maar af en toe van een pagina wel de reacties wilt lezen dan is het in Safari mogelijk om aan te geven dat je de reacties op die pagina wilt zien. Hoe? Dat leggen we hieronder uit.

Zo werkt Shut Up. Comment Blocker

Na het installeren van de app moet je enkele handelingen uitvoeren om de reacties te blokkeren.

  • Open de Shut Up-app. Hier kun je de websites toevoegen die jij wilt blokkeren;
  • Vergeet niet iPhoned.nl hier toe te voegen;
  • Ga vervolgens naar Instellingen en scrol naar Safari;
  • Tik op ‘Materiaalblokkeringen’ en zet de schakelaar voor Shut Up aan.

Nu worden in Safari geen reacties meer op de pagina’s weergegeven. Kom je een interessante pagina tegen waarvan je toch wel de discussie wil volgen, dan kan dat als volgt:

  • Zodra de pagina geladen is, komt rechtsboven het vernieuwen-icoontje tevoorschijn;
  • Houdt deze iets langer ingedrukt om onderstaande melding tevoorschijn te laten komen;
  • Druk op ‘Laad opnieuw zonder materiaalblokkeringen’ en de website komt nu tevoorschijn met de reacties.

Contentblocker blokkeert content

We hebben verschillende websites uitgeprobeerd en bij sommige zijn de reacties helaas nog steeds zichtbaar. Ook de ontblokker voor reacties op een specifieke pagina lijkt na verschillende pogingen echter niet te werken.

In één geval lijkt de app zelfs een stukje van het artikel weg te happen, in plaats van de reacties te verbergen. Volgens ontwikkelaar Ricky Romero is het in zeldzame gevallen inderdaad mogelijk dat de daadwerkelijke content van de pagina deels geblokkeerd wordt in plaats van alleen maar de reacties. In dat geval kun je dit via zijn website aangeven en wordt er gewerkt aan een oplossing.

Download Shut Up. Comment Blocker

De reactieblokker is gratis te downloaden in de App Store wanneer je beschikt over iOS 9 of hoger en 2,5MB aan vrije opslagruimte. De ontwikkelaar zegt daarnaast zelf dat er een 64bit-processor benodigd is. Mocht je nou heel erg veel problemen hebben met de reacties op websites, dan kun je het altijd proberen. Anders zou ik gewoon de negeerknop in je hoofd aanzetten.

Shut Up: Comment Blocker

Richard Romero

Gratis via App Store

Shut Up: Comment Blocker
Shut Up: Comment Blocker
Shut Up: Comment Blocker
Shut Up: Comment Blocker
Bron: Ricky Romero
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen