Wolfram Alpha blokkeert iPhone-website

Redactie
5 december 2009, 9:38
1 min leestijd
Wolfram Alpha blokkeert iPhone-website

Wolfram Alfa is een zeer uitgebreide rekenmachine. Met deze rekenmachine kan je bijvoorbeeld naast het standaard rekenwerk ook functies oplossen en zelfs calorieën optellen. Het laatst genoemde gebeurt bijvoorbeeld door ‘Burger + Fries’ te typen. Sinds de lancering van de iPhone bestaat er een website die speciaal voor de iPhone gemaakt is, maar sinds gisteren is deze website geblokkeerd.

Dat Wolfram Alfa de website geblokkeerd heeft is meer dan logisch, want er bestaat sinds 2 maanden een goede applicatie die door het bedrijf gemaakt is. Met deze applicatie kan je net zo uitgebreid rekenen als met de web-versie, maar voor de applicatie moet je wel 40 euro betalen.

Geen succes

Door hoge prijs van de applicatie, is de applicatie nog geen groot succes. Veel mensen kochten de applicatie niet vanwege de gratis mobiele website, maar door het blokkeren van de mobiele website zullen deze mensen de applicatie dus moeten downloaden als ze gebruik willen maken van de dienst.

De tijd zal leren of dit een goede stap is van Wolfram Alfa, maar persoonlijk denk ik dat ze pas veel meer zullen gaan verkopen als de prijs van de applicatie omlaag gaat.

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's