WinX MediaTrans maakt iOS-bestanden overzetten gemakkelijk, win een gratis exemplaar (ADV)
Redactie

Als je een iPhone hebt, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk snel en goed laten werken. WinX MediaTrans is een programma dat jou een handje helpt om dit doel te bereiken.

WinX MediaTrans: iTunes-alternatief voor Windows

Als je een iPhone gebruikt en een Windows PC-hebt, kan het vervelend zijn dat je hier iTunes verplicht op moet installeren. WinX wil een alternatief bieden, met een focus op het overzetten van foto’s en video’s naar je PC en andersom. Hiervoor heeft WinX een simpel uiterlijk gekozen waarbij de nadruk ligt op snelheid. Met de grote icoontjes heeft het programma wel iets weg van iOS, wat het meteen herkenbaar maakt voor iPhone-gebruikers.

WinX
Wist je dat WinX MediaTrans een gratis exemplaar weggeeft die je via deze link kunt installeren

Vanuit het startscherm kun je bijvoorbeeld foto’s en video’s die op je iPhone staan overzetten naar je harde schijf. De videomanager is vooral handig voor het omzetten van filmpjes op je PC naar een formaat dat je iDevice ondersteunt. Sleep simpelweg een video in het venster en WinX MediaTrans maakt er direct een iPhone-geschikt bestand van.

Ook als je gekochte e-books op je computer hebt staan als PDF, kun je de app gebruiken om deze op je iPhone te zetten. De functie waarmee je jouw iPhone gebruikt als usb-stick om bestanden op te slaan komt bijvoorbeeld van pas als je snel een presentatie of ander bestand met je mee wilt nemen. Het maakt hierbij niet uit of je een mov, mkv, avi, move of ander bestand wilt omzetten. Dit programma draait er zijn hand niet voor om. Tijdens dit proces doet WinX ook zijn best om de bestandsgrootte te verkleinen, zonder dat de kwaliteit van de video erop achteruit gaat. Goed nieuws voor eigenaren van een iPhone en iPad met een beperkte opslag dus. Voor het exporteren heb je de keuze uit 1080p of 4K-kwaliteit.

WinX MediaTrans geeft gratis exemplaar weg, zo krijg je hem

WinX MediaTrans geeft een gratis exemplaar van het programma weg. Je komt hiermee terecht op de pagina waarop de ontwikkelaar een gratis exemplaar weggeeft dat je kunt downloaden en installeren. Zoals gezegd is dit puur en alleen voor Windows bedoeld en werkt de software niet op de Mac. Niet zo gek natuurlijk, omdat iTunes hier standaard op geïnstalleerd staat.

Digiarty is al tien jaar actief in deze industrie en focust zich op persoonlijke audiovideo-apps voor Windows en macOS. Toegankelijkheid van de video, dvd, mediaspeler, iPhone-manager en andere apps staan hierbij altijd op de eerste plaats.